Zafer Önen hayatını kaybetti, İşte ölüm nedeni

Zafer Önen hayatını kaybetti, İşte ölüm nedeni

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ünlü oyuncu Zafer Önen 92 yaşında hayatını kaybetti, İşte tiyatrocunun ölüm nedeni...

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Zafer Önen, 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Önen, 6 aydır Pendik ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyordu. Sanatçı, kalp yetmezliği sonucu bu sabah hayatını kaybetti. Zafer Önen, 1921 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Önen, 1941 yılında Ankara Devlet Operası Şan Bölümü'ne girdi. 1943 yılında Ses Tiyatrosu'nda "Hava civa" operetiyle sahne hayatına başladı. Muammer Karaca, İstanbul Şehir Tiyatroları, Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda sergilenen oyunlarda rol aldı. Önen, "Lüküs Hayat", "Şöminedeki Ceset", "Cibali karakolu" gibi birçok oyunda rol aldı. Zafer Önen, pek çok sinema, dizi film ve reklam projesinde de yer aldı. Önen, son olarak NTV'de seslendirme yapıyordu. nbsp;
ZAFER ÖNEN KİMDİR?
nbsp;Zafer Önen nbsp; (d. 1921 - Çorum) nbsp; Ti yatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. Devlet Opera ve Balesi Şan bölümünde eğitim gören sanatçı, ilk oyununu 1942'de Ses Tiyatrosu'nda Ekrem Reşit Rey'in "Hava Cıva" operetinde oynadı. Öne n, Muammer Karaca Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Raşit Rıza Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Kü çük Sahne, Dormen Tiyatrosu, T evhit Bilge Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı. Devlet Opera ve Balesi'nde, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı, se slendirme ya ptı. Özellikle çizgi film karakterlerine yaptığı seslendirmelerle tanınır. Türk Tiyatro tarihinin y aşayan e n yaşlı sanatçısıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...