Çin ve ABD burun buruna geldi

Çin ve ABD burun buruna geldi

DÜNYA Haberleri

Çin'in, ABD'ye ait güdümlü bir savaş gemisini durdurma girişimi olduğu ve iki tarafın gemileri arasında çarpışma tehlikesi yaşandığı bildirildi.

ABD medyasına göre, 5 Aralık günü ABD'nin USS Cowpens adlı güdümlü füze kruvazörü, önüne geçen Çin savaş gemisine çarpmamak için manevra yapmak zorunda kaldı. Olay bölgede seferde bulunan Çin'in ilk uçak gemisi Liaoning'in yakınında meydana geldi. Olay sırasında gemilerden ateş açılmadığı kaydedilirken, ABD'nin bu olayı üst seviyede Çin makamlarıyla ele aldığı belirtildi. Adını açıklamayan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, olayın sonunda iki tarafın mürettebatının ''etkin ve yapıcı iletişimle'' güvenli geçiş için manevra yaptıklarını söyledi. Olayın yaşandığı sırada ABD Devlet Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Çin'i ziyaret etmekte olduğu da kaydedildi. Çin, geçen ay, bölgede gerilime sebep olan ve ABD'nin kabul etmediği yeni Hava Savunma Tanıtma Sahası (ADIZ) ilan etmişti. Pekin yönetimi, bölgeye girecek uçakların uçuş planlarını bildirmesi, çift yönlü telsiz bağlantısına geçmesi ve uçağın kimliğinin belirlenmesine yönelik sorulara doğru ve zamanında yanıt vermesi gerektiği; aksi halde, Çin silahlı kuvvetlerinin acil savunma önlemlerine başvuracağını duyurmuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...