Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB ortaöğretim mazeret sınavı yapıldı

MEB ortaöğretim mazeret sınavı yapıldı

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığınca, bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılamayan 46 bin öğrenci için bugün mazeret sınavı yapıldı.

MEB tarafından bu yıl uygulamaya geçilen 28 ve 29 Kasım 2013 tarihinde Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarına katılamayan öğrenciler için bugün mazeret sınavı yapıldı. İstanbul Avrupa Yakası'ndaki sınav merkezlerinden biri de Fatih Topkapı'da bulunan Neslişah İlköğretim Okulu'ydu. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav yerine gelen veliler ile öğrenciler hem heyecanlı hem de yeni sınav sisteminden şikayetçi olduklarını belirtti. Sınava girecek olan çocuğu için sabah erkenden eşi ile birlikte okula gelen Orhan Şadi Üredi, "Sınavı kaçırdık, o yüzden sınava tekrar girmesi gerekiyordu. Onun için geldik. Yeni düzene çocuğumuz alışamadı ki biz alışalım. Çocuklar alışamadı yani, onlar alışamadığı için biz de alışamadık. Çocuk o yüzden okula gelmek istemiyor bazen. Yazısını kendi de okuyamıyor. O kadar kötü yani. Beğenmedik. İnşallah alışacağız" ifadelerini kullandı.Sınava girecek öğrencilerden Emre Umcur ise heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Ameliyat olduğum için sınava giremedim, şimdi gireceğim sınava ama pek hazırlanamadım" dedi.
Öte yandan Bakanlık, 28-29 Kasım'da gerçekleştirilen ortak sınavlara 8. sınıfta öğrenim gören 1 milyon 290 bin 717 öğrencinin, yurt içi ve yurt dışı 972 sınav merkezinde 14 bin 407 okulda ve 86 bin 25 sınıfta katılımını planlanmış ve bu yönde her türlü hazırlık yapılmıştı. Sınavlara 1 milyon 244 bin 733 öğrenci katılmış, 45 bin 984 öğrenci ise katılmamıştı.İlki bugün saat 09.00'da başlayan mazeret sınavlarında Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi sınav oturumları gerçekleştirilecek. Öğrenciler 15 Aralık Pazar günü ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girecek. Sınav sonuçları ocak ayında açıklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...