İran, 'İngiltere casusunu yakaladık'

İran, 'İngiltere casusunu yakaladık'

DÜNYA Haberleri

İran, ülkenin güneydoğusundaki Kerman kentinde İngiliz istihbaratı MI6 için çalıştığı iddia edilen bir kişinin yakalandığını ve tutuklandığını açıkladı.

İranlı yetkililer, İngiltere adına casusluk yaptığını öne sürdükleri bir kişinin görev esnasında yakalandığını duyurdu. Kerma devrim mahkemesi, tutuklanan kişinin, dört farklı İngiliz istihbarat yetkilisiyle İran içinde ve dışında toplam 11 defa temasa geçtiğinin belirlendiğini açıkladı. Mahkeme, casuslukla suçlanan kişinin eylemlerini itiraf ettiğini ve duruşmaya çıkarılacağını belirtti. BBC'nin haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı konu hakkında henüz açıklamaya yapmadı. Yabancı istihbarat ajansları için çalıştığı ileri sürülen kişileri geçmişte de birçok defa yakaladığını ileri süren İran, suçladığı birçok kişiyi daha sonra erbest bırakmıştı. İngiltere, Tahran'da 2011'de çıkan ayaklanmalar sonucu büyükelçisini geri çağırmıştı. İki ülke, yaşanan gerginliğin ardından İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin seçilmesiyle ilişkileri yeniden başlatmak için çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...