Mardin'de ambulans kara saplandı

/ Kaynak: AA
Mardin'de ambulans kara saplandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin'in Dargeçit ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahsur kalan hastalar askeri birliklerce hastaneye ulaştırıldı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahsur kalan hastalar askeri birliklerce hastaneye ulaştırıldı.
Kentte üç gündür etkili olan kar, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Dargeçit ilçesinde onlarca araç ve iş makinesi yolda kaldı. nbsp;Midyat Garnizon Komutanlığına bağlı birlikler, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) araçlarla yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Sümer beldesinde 86 yaşındaki koah hastası Mustafa Bulut'u hastaneye yetiştirmeye çalışırken kara saplanan 112 Acil Sağlık ambulansı, askeri birliklerce kurtarıldı. Gürışık köyü Ayrancı mezrasında da 62 yaşındaki diyaliz hastası İlhan Yıldız askerlerin yardımıyla Dargeçit Devlet Hastanesinde yetiştirildi.
İlçede mahsur kalan çok sayıda hastayı hastaneye yetiştirdiklerini ifade eden 112 Acil Sağlık ambulansı sürücüsü M. Ali Yıldırım, "Hiç ambulansımız durmadı. Üç defa yolda kaldık. Sağ olsun askeri yetkililer gelip bizi kurtardı" diye konuştu.
Dargeçit Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Malgir izinlerin kaldırıldığını, doktor, hemşire ve bütün sağlık çalışanları olarak mesai yaptıklarını bildirdi. nbsp;Bu arada ilçede güçlükle yürütülen yol açma çalışmaları da aralıksız sürüyor. İlçe merkezinde karla mücadele etmek için kriz masası oluşturulduğu bildirildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...