2022 Dünya Kupası Katar'da görücüye çıktı

/ Kaynak: AA
2022 Dünya Kupası Katar'da görücüye çıktı

SPOR Haberleri  / AA

2022 Dünya kupası, yaklaşık dokuz ay önce başladığı dünya turuna Katar'da devam ediyor.

Dünya Kupası, 2022'de turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Körfez ülkesi Katar'da görücüye çıktı. Dünya turu kapsamında son olarak Katar'a getirilen 2002 Dünya kupası, başkent Doha'da törenle karşılandı. 18 karat som altından yapılan 36,5 cm boyundaki kupa, başta Katarlılar olmak üzere ülkede yaşayan yabancılar tarafından coşkuyla karşılandı. Kupa ile fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Kupanın Katar yolculuğunun aralık ayına denk gelmesinin özel önem taşıdığı belirtildi. Katar'ın organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandığı tarihin 2 Aralık 2010 olduğunu hatırlatan Katar 2022 Yüksek Kurulu yetkilisi Nasır el-Hatir, 18 Aralık gününün de ülkenin milli bayramı olduğunu, bu nedenle bu ayın kendileri için özel anlam taşıdığını ifade etti. Yaklaşık dokuz aydır dünyayı dolaşan kupa, şu ana kadar 90'a yakın ülkede sergilendi.
Katar'ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE), daha sonra ise Avrupa ve Güney Amerika'yı gezecek olan kupa, 2014'te Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacak Brezilya'da turunu noktalayacak.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...