BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve dörde bölün. Çilekleri, pudra şekeri ve bir tutam tarçın ile karıştırın ve üstünü kapatarak 15 dakika bekleyin.



Fırında çilek MALZEME: 500 gr çilek, 4 adet yumurta sarısı, 50 gr toz şeker, 80 ml çilek suyu, 80 ml kremşanti, toz tarçın, serpmek için pudra şekeri. HAZIRLANIŞI: Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve dörde bölün. Çilekleri, pudra şekeri ve bir tutam tarçın ile karıştırın ve üstünü kapatarak 15 dakika bekleyin. Yumurta sarısı toz şeker ve çilek suyunu karıştırın, sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra soğuk benmaride krema soğuyana kadar çırpmaya devam edin. Kremşantiyi çırparak kar haline getirin. Üçte birini bir tutam tarçın ile yumurta sarısı elde edilmiş karışıma karıştırın. Kalan kremşantiyi de yavaş yavaş bu karışıma ilave edin. Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı. Kalıp ya da tabağa yerleştirin. Kremayı eşit miktarda çileklerin üstüne dağıtın. Tabakları fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 1-2 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Üstüne pudra şekeri serpip hemen servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT