'Şike yoktur diyen namussuzdur dedi' Fenerbahçe mahkemeye verdi

/ Kaynak: İHA
'Şike yoktur diyen namussuzdur dedi' Fenerbahçe mahkemeye verdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu 'yargıya müdahale' suçlamasıyla mahkemeye veriyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Kulüp Hukuk Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, "Biz kulüp ve camia olarak bu tip provokatif ve belirli bir üslup seviyesinde olmayan açıklamaları muhatap almayacağımızı kamuoyuna açıklamıştık. Bu açıklamalar, 'sportif ve yönetsel başarısızlıkların örtbas edilmesine yöneliktir" şeklinde geçiştirilebilecek amaç ve nitelikte olmayan açıklamalardır. Bu açıklamalar; 6222 sayılı yasa hükümleri bir yana, Türk Ceza Kanunu uyarınca da açıkça, 'Yargıyı etkileme suçudur'. Henüz kesin hüküm aşamasına ulaşmamış, yargılamada, hakim, savcı ve mahkemeyi etkilemek adına bilerek ve sonuçları hesaplanarak yapılmış açıklamalardır. Ve doğal olarak tartışılıp değerlendirileceği yer spor medyası ya da kulüplerin yönetim odaları değil; mahkeme salonlarıdır ... Ve öyle de olacaktır... Tarafımızdan bu konu ile ilgili yasal takibat derhal yapılacak ve aynı şahıs ile ilgili diğer takibatlarımız gibi hassasiyetle ve dikkatle takip edilecektir. Zira bu sorun artık bir spor sorunu değil, toplumsal ahlak ve yargıya müdahale alışkanlıklarının şiddetle cezalandırılması gerekliliğine yönelik bir sorundur. Bağımsız yargıya müdahale, bağımsızlığa müdahaledir... Ve buna kimsenin haddi de gücü de yetmez" denildi.
Açıklamada, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun adının zikredilmemesi, " Trabzonspor Başkanı" ifadesinin kullanılması dikkat çekti.
İŞTE HACIOSMANOĞLU'NUN O AÇIKLAMASI
"2010-2011 SEZONUNDA ŞİKE YOKTUR DİYEN NAMUSSUZDUR"
Basın mensuplarının Trabzonspor'un müracaatına Tahkim Kurulu'ndan ret kararı çıkması ile ilgili sorularını İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz onları ahlak sınavına koyuyoruz. Bakalım ahlak sınavını geçebilecekler mi diye. Ben her gittiğimde bütün yetkililerin hepsine '2010-2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur' diyorum. Hepsi kafalarını önüne eğiyorlar. Kendi kafalarını kendileri düzeltsin istiyoruz. Federasyona daha müracaat sürelerimiz bitmedi. Daha müracaat edeceğimiz merciler var. Ama biz UEFA ve FIFA ile görüşüyoruz. Sonuçta Türkiye'deki serüvenin hepsi bittiğinde, o dosyalarla birlikte FIFA'ya gideceğiz. Biz Türk futbolu yanmasın diyoruz. İlk seçildiğimde 'UEFA'dan yaptırım gelecek' dedim kabul etmediler. Sonra cezalar geldi. Biz Avrupa'nın süper devleti değiliz. Avrupa'nın büyük ülkelerinin takımlarına şikeden dolayı ceza veriyorlar. Sanki Avrupa'nın üzerinde bir devletiz de, şike yapabilirsiniz diyecekler bize. Yarın FIFA'dan yaptırım geldiğinde ne yapacaklar. Bu takımları belki Bank Asya'ya değil, başka bir yere düşürecekler. O zaman uygulayacaklar mecburen. Dışarıdan yaptırım gelmesin bu adaletsizliği kendileri düzeltsin istiyoruz. 2010-2011 yılında şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır" diye cevapladı.
"BİZ NAMUS DAVAMIZI YERİNE GETİREMEZSEK BU KOLTUKTA OTURMANIN ANLAMI YOK"
2010-2011 sezonunun peşini bırakmayacaklarının altını çizen Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu şunları söyledi: "Bunu konuşmanın yeri değil, ama çok önemli maça çıkacağımız gün Tahkim Kurulu kararı açıklıyor. Böylesine önemli bir maça çıkıyoruz iki Perşembe geçmesine rağmen kararı vermiyorlar, niye bu Perşembe kararı açıklıyorlar. Burada da art niyet arıyorum. Kararı bu Perşembe de öteleyebilir, bir sonraki Perşembe de verebilirlerdi. Ama ahlak sınavını geçmek insanlara aittir. Burada bir yanlış var, gelin bu yanlışı beraber düzeltelim. Başkaları düzeltmesin bizi. Zamanında bir pisliğe bulandılar. Pisliği temizlemek için pislikten arınmanız lazım. Arınamazsanız o pisliğin içerisinde boğulursunuz. Bunun başka bir yolu yok. Bunun üzerine gide gide o koltuklarda oturamazsınız. Yeni delil yok diyorlar. Nasıl yeni delil yok. UEFA 'tüm kurulları ile beraber burada şike var' diyor. Siz yok diyorsunuz, nereye bağlısınız. Mahkeme var diyor siz yok diyorsunuz. Bunun hesabını dışarıdan sorduklarında ülke futbolu zarar görecek. Bizi hiçbir şey yıldıramaz. Bunun takipçisiyiz. Bu bizim namus davamız. Biz bu namus davamızı yerine getiremezsek, bu koltukta oturmanın anlamı yok. Bunu defalarca söylüyorum art niyetli insanlar bunu yanlış yorumluyor, sanki bu işin üzerine gitmiyor muşuz gibi. Bir prosedür işliyor, hiç kimse merak etmesin biz bu işin takipçisi olup sonuçlanmasını sağlayacağız."
"AZİZ YILDIRIM BENİM MUHATABIM DEĞİL"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile aralarındaki mahkeme ile ilgili olarak ise İbrahim Hacıosmanoğlu, "Onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Askerliğini gitsin yapsın ondan sonra ben onu muhatap alırım. Şuan benim muhatabım değil" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...