Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Teoman Koman açıklaması

/ Kaynak: CHA
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Teoman Koman açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Genelkurmay Başkanlığı, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Teoman Koman'ın 16 Aralık Pazartesi günü İstanbul'da defnedileceğini açıkladı.

Genelkurmay'ın resmi sitesinden yapılan ve Teoman Koman'ın resminin bulunduğu açıklamada, "34. Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman, 14 Aralık 2013 (Cumartesi) saat 11.00 sularında tedavi gördüğü İstanbul Haydarpaşa GATA Eğitim Hastanesi'nde vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli aile bireyleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." denildi. Açıklamada, Koman'ın cenazesinin 16 Aralık Pazartesi günü öğle vakti Selimiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Ulus aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.
Teoman Koman vefat etti nbsp;
28 Şubat davası sanığı, eski Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman hayatını kaybetti. Eski Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman, 77 yaşında yaşamını yitirdi. 28 Şubat davasında sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verilen emekli Orgeneral Teoman Koman tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden 3 Eylül 2013'te tahliye edilmişti.
Teoman Koman kimdir?
1956 yılında Harp Okulu'ndan Asteğmen olarak mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra 1980-1984 yılları arasında Tuğgeneral, 1984-1988 yılları arasında Tümgeneral, 1988-1992 yılları arasında Korgeneral, 1992-1996 yılları arasında Orgeneral rütbesiyle hizmet gördü. Orgeneral olarak 3. Ordu Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yaptı. 1997 yılında bu görevden emekli oldu.29 Ağustos 1988 ile 27 Ağustos 1992 tarihleri arasında Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı yaptı. 29 Mayıs 2012 tarihinde 28 Şubat soruşturması nedeniyle gözaltına alındı ve daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...