Katar'dan Gazze ve Suriye'ye acil yardım

/ Kaynak: DHA
Katar'dan Gazze ve Suriye'ye acil yardım

DÜNYA Haberleri  / DHA

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, Gazze ve Suriye'ye 120 milyon dolarlık yardım yapılması talimatı verdiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansının (QNA) haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim, Gazze'de durma noktasına gelen elektrik santralindeki sıkıntıyı çözmek için 32 milyon dolarlık "acil akaryakıt yardımı" talimatı verdi. Emir'in çetin kış şartları altındaki Gazzelilere, 28 milyon dolarlık acil yardım malzemesi gönderilmesini de istediği belirtildi. nbsp;Katar Emiri'nin yetkililere ayrıca, kış şartlarında ülkelerinde hayatta kalmaya çalışan Suriyeliler için de 60 milyon dolarlık yardım gönderilmesi talimatı verdiği kaydedildi. nbsp;Yapılan resmi açıklamada, Katar devletinin "kardeş halklar" olarak gördüğü Suriye ve Filistin'e duyduğu sorumluluk hissi nedeniyle yardım kararı aldığı ifade edildi.
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...