Başbakan Erdoğan Antalya Adayı'nı açıkladı

Başbakan Erdoğan Antalya Adayı'nı açıkladı

Politika Haberleri

Antalya Büyükşehir Beldiyesi Başkan Adayı Menderes Türel oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşlarıAntalya'da 66 bin 518 derslik yaptık 2 üniversite kurduk yeni hastanelerle Antalya'yı sağlığın merkezi yaptık. nbsp;Anatalya bu yıl 11 milyon 400 turisti ağırlar hale geldi. Göreve geldiğimizde mevcut havalimanını genişletme kararı aldık ve genişlettik. nbsp;295 km bölünmüş yol inşa ettikç. Antalya2da çok büyük projeleri başllattık. Antalay'ya bir sözümüz vardı 33 bin kişilik bir stad işte bunun temelini attık.
Antalya'ya bin yatak kapasiteli şehir hastanesini inşa ediyoruz. nbsp;30 Mart inşallah Antalya için yeni bir milad olacaktır ve nbsp;Antalya yeni ufuklara doğru yelken açacaktır. Ak Parti olarak Antalya'yı farklı bir şekilde kucaklayacağız. nbsp;Antalya'ya dünyanın her ülkesinden Turist geliyor. Antalya'da sanayici, çiftçi hepsi huzurlu. Göreve geldiğimizde milli gelir 250 milyar dolar iken şimdi 782 milyar dolar milli gelire sahibiz. Son çeyrekte büyüme hızımız 4,4 yani dört dörtlük. nbsp;Bayraktan utandılar utandılar. İzmir'de orda burda bayrak sallamak kolay hadi Hakkari'de sallasana o bayrağı.Biz yaptıklarımızla yapacaklarımızla konuşacağız. Antalya'nın talihi artık önce Allah'ın sonra sizlerin elindedir. Ben size inanıyorum güveniyorum bu teşkilatın Antalya'da bir kez daha tarih yazacağına inanıyorum. nbsp;İsmini biraz sonra açılayacağımız başkan adayımıza ve ekibine şunları söylemek istiyorum; Kaçak yapılaşmaya çirkin yapılaşmaya sonvermemiz gerekiyor, Antalya'nın işadamlarını toplayın işadamlarının önünü açın, Antalya'da evine ekmek götürmekte zorluk çekenler varsa yardım edin.Antalya'nın içme suyu ve kanalizasyon idaresi en ücra bir köyden sorumludur. Şuanda bazı belediyelerimiz ben bunu yapamam dedi biz de dedik ki bu işi yapacaksınız. nbsp;Biz kalkınm ajanslarını kurduğumuzda önce engelledi sonrada hani bizim kalkınma janslarımız diye bağırmaya başladılar. Antalya'da Kaş'a biz himet göndermeyiz dediler. Kaş'a gittiğiniz de ben Kaş'a en iyi hizmeti getiririm nasıl diyeceksin ey CHP. Bu işin delisi olacaksın delisi divanesi olacaksın.Bunlar IMF'ye 23,5 milyar dolar borçluydular biz böyle devraldık ve ödedik ödedik şimdi ise borç bitti biz IMF'ye borç vermeye hazırlanıyoruz.Şimdi Başkan Adayımızı açıklayacağız ancak önce bir izleyelim bakalım neler yapmışız Antalya'da sonra adayımızı açıklayalım.Antalya Büyükşehir Beldiyesi Başkan Adayı Menderes Türel oldu.MENDERES TÜREL KİMDİR?
Menderes Mehmet Tevfik Türel 1964 yılında Antalya'da doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladıktan sonra İngiltere'de gazetecilik eğitimi aldı. Uzun yıllar boyunca Antalya'da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye'nin en iyi gazetecisi seçildi. 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 Türkiye yerel seçimleri'nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler daimi üyeliği yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AKParti Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanarak TBMM'ye girmiştir. Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.
30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçilmiştir, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...