Bangladeş'te Molla'nın idamından sonra ölü sayısı artıyor

/ Kaynak: AA
Bangladeş'te Molla'nın idamından sonra ölü sayısı artıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi, yarın ülke genelinde büyük çapta gösteriler düzenleneceğini ve genel grev kararı alındığını bildirdi.

Cemaat-i İslami Partisi Sözcüsü Matiur Rahman Akanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın gerçekleştirilecek gösterilerin çok kritik olduğunu söyledi. Diğer cemaat liderlerinin de tutuklanabileceğini, son olaylarda Cemaat-i İslami'den bir kardeşlerinin daha öldürüldüğünü vurgulayan Akanda, bu nedenle yarınki gösterilerin büyük önem taşıdığını belirtti. Akanda, "Öldürülen 10 kardeşimizin 7'si cemaat mensubu. Hükümet çok acımasız. Yarın gerçekleştirilecek gösterilerde hükümet diğer liderlerimizi de tutuklayabilir."
Seçim öncesi gerilim yükseliyor
Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi nedeniyle ülke genelinde çıkan şiddet olayları tırmanırken, 5 Ocak 2014'te yapılması planlanan seçimler öncesi ülkedeki tansiyon giderek artıyor. Cemaat, 16 Aralık'ta, Molla'nın idamı sonrası ülkedeki son durumun ele alınacağı bir oturum düzenleyecek. Ülkede son iki gündür çıkan olaylarda 10 kişi öldü, çok sayıda kişi gözaltına alındı. nbsp;Molla'nın idam edilmesinden sonra çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Cemaat-i İslami'nin ülkenin güneyindeki Lakshmipur bölgesi başkan yardımcısı Feyiz Ahmet ise ölü bulundu. Lakshmipur Hastanesi yetkilileri, Ahmet'in cesedinin kimliği bilinmeyen kişilerce gece 02.00 sıralarında hastaneye bırakıldığı bilgisini verdi. Ailesi ise Feyiz Ahmet'in güvenlik güçlerince öldürüldüğünü iddia etti. Aile, dün gece evlerine gelen özel harekat ekiplerinin Feyiz Ahmet'i zorla dışarı çıkararak öldürdüğünü kaydetti. Olayla ilgili emniyet yetkilileri herhangi bir açıklama yapmazken, Ahmet'in eşi Marziye Begüm, özel harekat ekiplerinin "eve zorla girerek eşini çatıya çıkardıklarını ve orada öldürdüklerini" söyledi. Feyiz Ahmet'in ölümünü "cinayet" olarak niteleyen Cemaat-i İslami yetkilileri ve partinin gençlik kanadı, bölgedeki bir çok şehirde olayı protesto için gösteriler düzenledi. Gösterilerde, bölgedeki yollar kurulan barikatlarla kapatıldı. Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi nedeniyle ülke genelinde çıkan şiddet olayları tırmanırken, 5 Ocak 2014'te yapılması planlanan seçimler öncesi ülkedeki tansiyon giderek artıyor. Bu arada başkent Dakka'da dün çıkan olaylarda, babasını ziyaret için iş yerine giden 11 yaşındaki Şanto İslam'ın, plastik mermiyle başından ve boynundan vurulduğu açıklandı. Doktorlar, Dakka Üniversite Hastanesi'nde tedavi altına alınan İslam'ın durumunun kritik olduğunu belirtti. Küçük çocuğun annesi, "Dakka'ya, İslam'ın burada çalışan babasına yakın olması için geldik ama şimdi o kanlar içinde yatıyor" dedi. Gösterilerde 10 kişinin daha plastik mermiyle vurulduğu belirtildi. Cemaat-i İslami yetkilileri yarın genel grev ve kitlesel gösteriler düzenleyeceklerini açıklarken, 16 Aralık'ta Molla'nın idamı ve ülkedeki genel durumun tartışılacağı bir oturum planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...