Enrico Letta, 'Lübnan'ı tek başına bırakmayacağız'

Enrico Letta, 'Lübnan'ı tek başına bırakmayacağız'

DÜNYA Haberleri

Enrico Letta, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar için bulundukları yardımlara 50 milyon dolar ek yapacaklarını belirtti.

Letta, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da, Başbakan Necib Mikati ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Lübnan yönetimiyle Suriyeli sığınmacılar için işbirliği halinde olacaklarını ifade etti.Uluslararası toplumu, Suriyeli sığınmacılara özellikle de Lübnan'dakilere ek yardımlar yapmaya çağıran Letta, "Suriyeli sığınmacıları kamplarında ziyaret ettiğim için çok mutluyum. Lübnan yönetimine bölgeye gönderdiğimiz yardımlara 50 milyon dolar ilave edeceğimizi vurguladık" diye konuştu. Başbakan Mikati ile bölgede meydana gelen gelişmelere dair görüşmelerde bulunduklarını aktaran Letta, Ortadoğu'daki barış sürecinin her zaman destekçisi olacaklarını kaydetti.
Mikati de İtalya'nın ekonomik ortaklarından biri olduğunu dile getirerek, Suriyeli sığınmacılar konusunda İtalyan yetkililerden söz aldıklarını dile getirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...