Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı koltuğuna oturdu

Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı koltuğuna oturdu

Politika Haberleri

Adalet Komisyonu toplantısına, Sadullah Ergin yerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ girince "Yeni Adalet Bakanı Bozdağ mı?" espirileri yapıldı.

Danıştay Yasa Tasarısının görüldüğü Adalet Komisyonu toplantısına,?Adalet?Bakanı Sadullah Ergin yerine Başbakan?Yardımcısı Bozdağ girince "Yeni Adalet?Bakanı Bozdağ mı?" espirileri yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün Danıştay Yasa Tasarısı'nın Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in koltuğuna oturdu. Bir gün önce Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşmelerine katılan Ergin'in komisyon toplantısına katılmaması, yerine Bozdağ'ın gelmesi dikkat çekti. Koltuğa Bozdağ'ın oturması, "Yeni bakan Bozdağ mı" espirilerine neden oldu. AK Parti'li Murat Göktürk'ün, "Toplantıya başka bakan geldiği için basın anlam çıkarmaya çalışıyor" sözleri gülüşmelere neden oldu. Tasarıyla 15 olan dava dairesi sayısı 16'ya çıkacak. Yargı sürecine hız kazandırmak amacıyla ivedi yargılama usulü adıyla yeni bir yargılama usulü oluşturulacak. Savunma süresi dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 15 gün olacak ve bu süre uzatılamayacak.
EN DOĞRU OLAN YAPILACAK
Bekir Bozdağ, Danıştay Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının, yargılama hızını artıracak düzenlemeler içerdiğini belirterek, "İdari yargının iş yükünün aşırı derecede artması nedeniyle yargılama süreci yavaş işliyor. Bu durum, Anayasa'nın ve AİHS'nin makul sürede yargılanma kriterine engel oluyor" dedi. Danıştay'ın idari davaların son inceleme yeri olduğunu belirten Bozdağ, davaların çoğunun temyiz için Danıştay'a geldiğini, bu nedenle yeni üyelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Bozdağ, bazı davaların temyiz incelemesinin bölge idare mahkemelerine bırakılmasının düşünüldüğünü ifade etti.
Danıştay'ın yıllık iş yükünün karara bağlanan dosya sayısının iki katı olduğunu kaydeden Bozdağ, eleştiriler üzerine "En doğru olanı yapmak istiyoruz. Amacımız bir yerden mal kaçırmak, gizlemek, örtmek değildir. Tasarı açık. Altında, üstünde ne olup olmayacağının bilindiğini düşünüyorum" dedi. Tasarı alt komisyona gönderildi. (Kaynak: Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...