Aslan yürekli Ujfalusi, Florya'nın başına geçiyor

Aslan yürekli Ujfalusi, Florya'nın başına geçiyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray'ın Futbol Direktörü 'Büyük şef' Tomas Ujfalusi oluyor. Çek futbolcusu, önümüzdeki hafta görevine başlayacak.

Galatasaray'da, nbsp;Teknik Direktör Fatih Terim nbsp;ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına nbsp;Roberto Mancini nbsp;getirilmiş ancak takım içinde dengeler bir türlü oturmayınca yönetim, nbsp;Florya'ya Futbol Direktörü nbsp;atamayı karar vermişti. Sarı-kırmızılılar özellikle futbolcular arasında yaşanan gruplaşma ve Roberto Mancini'nin tam olarak takım içinde otoriteyi sağlayamaması üzerine acilen kulübün CEO'su Lutfi Arıboğan'ı Futbol Direktörü görevine getirmişti. Arıboğan, haftalardır bu görevi sürdürürken, özellikle o günlerde 10'larca isim gündeme gelmiş ancak yönetim net bir karar verememişti. Galatasaray, Mancini'nin kötü haftalarındaki döneminden uzaklaşsa da yönetim aldığı kararı uygulamaya soktu.Sarı-kırmızılı yönetim daha fazla vakit kaybetmedi ve sürpriz bir hamle ile geçtiğimiz haftalarda futbola nokta koyan Galatasaray'ın eski Çek futbolcusu nbsp;Tomas Ujfalusi'yi bu göreve getirmeye karar verdi. Başkan Ünal Aysal'ın ilk nbsp;döneminde sarı-kırmızılı takıma Atletico Madrid'den transfer edilen tecrübeli futbolcu takım içinde çok sevilen bir isim olmuştu. Taraftarın "Big Chief" (Büyük Şef) adını taktığı Ujfalusi'nin bizzat Ünal Aysal tarafından ikna edildiği öğrenildi. Ujfalusi'nin önümüzdeki hafta İstanbul'a gelerek Futbol Direktörlük görevine resmen başlaması bekleniyor. Tecrübeli ismin, Mancini ve futbolcular arasında daha sağlam bir iletişim köprüsü kuracağı ve takım içindeki sorunlarla bizzat ilgileneceği belirtildi.

TOMAS UJFALUSİ KİMDİR?
Doğum Tarihi: nbsp;24.03.1978
Uyruğu: nbsp;Çek Cumhuriyeti
KARİYERİ
1996-2000 Sigma Olomouc
2000-2004 Hamburger SV
2004-2008 ACF Fiorentina
2008-2011 Atletico Madrid
2011-2013 Galatasaray
2014- Sparta Prag
Çek Cumhuriyeti
Milli Takım 72 maç

Aslan yürekli Ujfa
2011-12 sezonunda Atletico Madrid'den transfer edilen Tomas Ujfalusi, Galatasaray'da başarılı bir performans ortaya koyarak şampiyonlukta büyük katkı sağlamıştı. Sarı-kırmızılı yönetim, Çek futbolcuyla 2+1 yıllık anlaşma sağlarken tecrübeli oyuncunun parmak arası terlikle sözleşme imzalaması dikkat çekmişti. Çek futbolcu, 42 kez Galatasaray forması giyerken, 1 kez de rakip fileleri havalandırmanın sevincini yaşamıştı. Sakatlığı nedeniyle sarı-kırmızılılardan ayrılan Ujfalusi, 2010-11 sezonunda Atletico Madrid'de oynarken G.Saray maçındaki 'elle oynama' pozisyonunun penaltı olduğunu da itiraf etmişti. Kulübünden ayrılmak istemeyen ancak sakatlığı da bir türlü geçmeyen Çek oyuncu, "Gerekirse ücretsiz oynarım" açıklamasını yapsa da yabancı kontenjanı nedeniyle ülkesine geri dönmek zorunda kalmıştı.

BAHADIR ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...