Narenciye üreticisine devletten rekor destek

Narenciye üreticisine devletten rekor destek

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın narenciye üreticilerini birçok konuda desteklediği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında "narenciye üreticilerinin problemlerine kayıtsız kalındığı" yönündeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın narenciye üreticilerini birçok konuda desteklediği öğrenildi. 7 yıl önce başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı sayesinde depolama, ürün işleme, paketleme ve makine alımı konusunda narenciye üreticilerine yüzde 50 hibe desteği verildiğini kaydeden Bakanlık yetkilileri, ilk defa 2003 yılında mazot destekleme uygulamasına başlandığını, maliyetin yüzde 16'sının karşılandığını ifade etti. 2005'te de gübre maliyetinin yüzde 15'i karşılandı. 2012'de ise gübre destekleme ödemesi yüzde 5.2 oranında arttı. Yetkililer ayrıca meyvecilik havzaları çalışmaları ile maliyetlerin azaldığını, ihracatın arttığını bildirdi.
Damla Peker ANKARA


DALINDA DONDU KALDI!

Narenciye üretiminin önemli merkezlerinden Köyceğiz'de sıcaklık -6 dereceye kadar düştü ve don olayı yaşandı. narenciye bahçelerinde, meyvelerden ve dallardan buz sarktı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...