Kasımpaşa'da, zirve takibini sürdürdü

Kasımpaşa'da, zirve takibini sürdürdü

SPOR Haberleri

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yenerek, puanını 30'a yükseltti ve 2. sıradaki yerini korudu

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yenerek, puanını 30'a yükseltti ve 2. sıradaki yerini korudu. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk yarısını 3. dakikada Almeida'nın attığı golle yenik kapatan lacivert-beyazlılar, ikinci devrede bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.Lacivert-beyazlılarda galibiyeti getiren golleri, 47. dakikada Halil Çolak ve 71. dakikada Oscar Scarione attı. Lider Fenerbahçe'yi 8 puan geriden takip eden Kasımpaşa, bu galibiyetle 2. sıradaki yerini korudu.
- Yenilmezlik serisi 9 maça çıktı
Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle, hem 3 hafta aradan sonra kazandı hem de yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. En son ligin 6. haftasında Eskişehirspor'a 2-0 kaybeden lacivert-beyazlılar, son 9 maçında 3 kez berabere kalırken, 6 defa da galip geldi. Öte yandan, Kasımpaşalı futbolcular, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Sahanın ortasında galibiyeti kutlayan lacivert-beyazlı futbolcular, daha sonra tribünlere giderek sevinçlerini taraftarlarıyla da paylaştı.
- Kasımpaşa, sahasında Beşiktaş'ı ilk kez yendi
Lacivert-beyazlılar, Beşiktaş'ı lig tarihinde ilk kez sahasında yenmeyi başardı.
Bu maça kadar, Kasımpaşa'nın sahasında oynanan 9 maçın 6'sını Beşiktaş kazanmış, 3 maç da berabere bitmişti. Kasımpaşa, ligdeki en iyi dönemini geçirdiği sezonda, tarihi bir galibiyete de imza atmış oldu.
Kasımpaşa, Beşiktaş'ı bu maçtan önce ise sadece bir kez mağlup edebilmişti. Lacivert-beyazlılar, Beşiktaş'ı geçen sezon deplasmanda 3-1 yenmişti.
- Halil, Beşiktaş'ı yine boş geçmedi
Kasımpaşalı futbolcu Halil Çolak, bu sezon ilk golünü Beşiktaş karşısında kaydetti. Geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Ryan Babel ile sarı kart cezalısı Adem Büyük'ün yokluğunda bu sezon ilk kez Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Halil, geçen sezon olduğu gibi yine siyah-beyazlı takıma gol atma başarısı gösterdi. Geçen sezonun 26. haftasında BJK İnönü Stadı'nda oynanan ve Kasımpaşa'nın 3-1 üstünlüğüyle sona eren maçta takımın son golünü kaydeden Halil, bu maçta da 47. dakikada siyah-beyazlı fileleri havalandırmayı başardı.
Kasımpaşa'nın Arjantinli hücuma dönük orta saha oyuncusu Oscar Scarione ise bu sezonki 9. golüne imza attı. Beşiktaş filelerini 71. dakikada havalandıran Scarione, gol krallığı yarışında ise iddiasını sürdürdü.
- Donk cezalı duruma düştü
Kasımpaşa'nın Hollandalı savunma oyuncusu Ryan Donk, karşılaşmanın 30. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Ligde daha önce Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında sarı kart gören Donk, Beşiktaş karşısında bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırıldı. Donk, Kasımpaşa'nın gelecek hafta Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçta, takımını yalnız bırakacak. Müsabakanın 50. dakikasında sarı kart gören lacivert-beyazlıların Portekizli futbolcusu Castro ise ceza sınırına geldi. Daha önce Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında sarı kart gören Casto'nun, bu sezon toplam 3 sarı kartı oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...