Lübnan-İsrail sınırında gerginlik, iki ülke askerleri çatıştı

/ Kaynak: AA
Lübnan-İsrail sınırında gerginlik, iki ülke askerleri çatıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan-İsrail sınırındaki Rasu'n-Nakura bölgesinde iki ülke askerleri arasında çıkan çatışmada 1 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, güney sınırındaki Rasu'n-Nakura bölgesinde İsrail ve Lübnan askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 İsrail askeri öldü, bazıları yaralandı. 1 Lübnan askerinin ise kaybolduğu, İsrail askerleri tarafından alıkonulmuş olabileceği ileri sürüldü. AA muhabirin aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri işaret fişekleri atıp, İsrail askeri uçakları geniş çaplı kontrol uçuşu yaparken, sağlık ekipleri ile bölgede bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (UNIFIL) bağlı askerler olay yerine ulaştı. UNIFIL sözcüsü Andrea Tinanti, AA muhabirine, uluslararası güçlerin, durumun daha da kötüye gitmemesi adına taraflar arasında sağduyunun hakim olması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. İsrail makamlarından olaya ilişkin henüz açıklamada yapılmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...