Yemen El Kaide'ye yaptığı operasyonlarda ABD İHA'larını istemiyor

/ Kaynak: AA
Yemen El Kaide'ye yaptığı operasyonlarda ABD İHA'larını istemiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen, Amerikan insansız hava araçlarının, ülkede El Kaide'ye karşı yürütülen operasyonlara katılmasını yasakladı işte detaylar.

Yemen Meclisi, Amerikan insansız hava araçlarının, ülkede El Kaide'ye karşı yürütülen operasyonlara katılmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.Meclis'in onayladığı yeni yasayla El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda Yemen ordusu yanında aktif rol oynayan Amerikan insansız hava araçlarına uçuş yasağı konulurken, hükümete de bu kararı uygulama yükümlülüğü getirildi.Karar, Amerika'nın 2002 yılından bu yana Yemen topraklarında gerçekleştirdiği saldırılara resmi makamlardan yapılmış ilk kınama olma özelliği de taşıyor.Son olarak Yemen'in Rada kentinde El Kaide'ye ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında 13 sivil hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.Olay Yemen'de halkın tepkisine neden olmuştu. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...