Oscar ödüllü ünlü oyuncu uykusunda öldü

Oscar ödüllü ünlü oyuncu uykusunda öldü

YAŞAM Haberleri

Aktris Joan Fontaine, 96 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmen Alfred Hitchcock'un Oscar kazanan tek oyuncusu olan Fontaine'in, uykusunda öldüğü belirtildi.

Alfred Hitchcock'un gerilim filmlerinde aldığı rollerle 1940'lı yıllarda yıldızı parlayan Joan Fontaine, ABD'nin California eyaletindeki evinde hayata gözlerini yumdu. nbsp;1917 yılında Tokyo'da İngiliz anne-babanın kızı olarak dünyaya gelen Fontaine, çocukluk yıllarında California'ya yerleşti. Gerçek adı nbsp; Joan de Beauvoir de Havilland olan Fontaine, kendisi gibi aktris olan ablası Olivia de Haviland'a karşı yaşam boyu sürdürdüğü rekabet ve kinle tanındı. Kariyerine 1930'lu yılların sonunda başlayan Fontaine, 1941 yılında oynadığı Hitchcock filmi 'Suspicion' ile Oscar kazandı. nbsp;Ömrü boyunca kız kardeşiyle kavgalı olan ve dört evliliği de boşanmayla biten Fontaine, 1994 yılında kariyerine son vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...