Kuralar çekildi, rakipler belli, maçlar ne zaman işte detaylar

/ Kaynak: AA
Kuralar çekildi, rakipler belli, maçlar ne zaman işte detaylar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Chelsea, Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Juventus ile eşleşti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda İngiltere'nin Chelsea takımıyla eşleşti. Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İtalya'nın Juventus takımıyla eşleşti.Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçları 18-19 ve 25-26 Şubat 2014 tarihinde oynanacak.UEFA Avrupa Ligi 2. turu ise 20-27 Şubat 2014 tarihinde yapılacak.Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştikleri İngiliz takımı Chelsea karşısında çeyrek finale kalma şanslarının yüzde 50 olduğunu söyledi.Ergün, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:"Son 16 takım arasında zayıf yok. Hepsi çok güçlü. Yine de Barcelona veya Bayern Münih gibi bir takımla eşleşmediğimiz için mutluyuz. Chelsea, saydığım takımlara oranla daha tercih edilebilir bir rakip. Ben şansımızı yüzde 50 olarak görüyorum. Chelsea gibi bir takımın da Galatasaray seyircisinin önüne çıkacak olması da ayrı bir mutluluk."Şampiyonlar Ligi'nde bu eşleşmenin bir hikayesi olduğunu da anlatan Şükrü Ergün, "Bir anlamda Chelsea'ye karşı oynamak, Drogba'ya ekstra motivasyon sağlayacaktır" dedi.Şampiyonlar Ligi'ne yönelik bir transfer politikalarının olmadığını aktaran Ergün, "İkinci devre, eksiklerimizi kapatmak için çalışıyoruz. O çalışmalar, Şampiyonlar Ligi'ne olumlu yönde yansıyacaktır" ifadesini kullandı.
Sarı-kırmızılı yönetici, ilk maçı Türk Telekom Arena'da oynamalarına da değinerek, "İlk maçımızda muhteşem seyircimizin önünde Chelsea'yi ağırlamak bir avantaj oluşturacaktır" şeklinde görüş belirtti.
-İlk kez eşleştiler
Avrupa kupalarında bugüne dek 109 karşılaşma oynayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştiği İtalya'nın Juventus takımıyla ilk kez tur mücadelesine çıkacak.
Bordo-mavililer, Avrupa arenasında daha önce İtalyan takımlarıyla 2 kez Inter ve Lazio, 1'er kez de Cagliari ve Perugia olmak üzere 6 kez eşleşti. 7. kez nbsp;İtalyan takımı ile eşleşen Karadeniz ekibi, bu ülke takımlarıyla 13. karşılaşmasına çıkacak.
Karadeniz ekibi, İtalyan takımlarıyla yaptığı toplam 12 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. nbsp;
İlk olarak 1983-1984 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda Inter ile eşleşen bordo-mavili takım, sahasında 1-0 yendiği rakibine, deplasmanda 2-0 yenilerek tura veda etti. 28 yıl sonra tekrar Inter ile UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda eşleşen Karadeniz ekibi, İtalya'da ilk maçı Celustka'nın attığı golle 1-0 kazanarak adından söz ettirirken sahasında da rakibiyle 1-1 berabere kaldı.
1993-1994 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Cagliari ile eşleyen Karadeniz ekibi, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibi ile deplasmanda golsüz beraberlikle yenişemeyince rakibi karşısında elenen taraf olmuştu.
1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde sahasında ve deplasmanda Lazio'ya 2-1 yenilen Trabzonspor, rakibi karşısında turu geçememişti. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 19 yıl sonra tekrar eşleştiği nbsp;Lazio karşısında sahasında 3-3, deplasmanda 0-0 berabere kalmış ve grubu rakibinin önünde lider tamamlamıştı.
Bordo-mavili takım, UEFA İntertoto Kupası'nda 1999-2000 sezonunda Perugia takımına sahasında 2-1 yenilmiş ancak deplasmanda 3-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle hükmen galip gelerek rakibini saf dışı bırakmış ve ilk kez bir İtalyan takımını eleme başarısı göstermişti.
Karadeniz ekibi, İtalyan takımları karşısında 13 gol atarken kalesinde de 13 gol gördü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...