BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

İrmik ve toz şekeri karıştırıp yavaş yavaş süte ekleyin. Karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Altını kısıp 5 dakika kaynatın. Servis kabını hafifçe ıslatıp irmik tatlısının yarısını kaba koyun.



İrmik tatlısı MALZEME: 7 yemek kaşığı irmik, 12 yemek kaşığı toz şeker, 1 kg süt, 100 gr döğülmüş ceviz içi. HAZIRLANIŞI: İrmik ve toz şekeri karıştırıp yavaş yavaş süte ekleyin. Karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Altını kısıp 5 dakika kaynatın. Servis kabını hafifçe ıslatıp irmik tatlısının yarısını kaba koyun. Üzerine kıyılmış cevizi döşeyin. Cevizlerin üzerine kalan tatlıyı koyduktan sonra soğumaya bırakın. İyice soğuyunca üzerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT