Temel fıkrası anlattı ortalık karıştı

/ Kaynak: CHA
Temel fıkrası anlattı ortalık karıştı

Politika Haberleri  / CHA

AK Partili Halide İncekara'nın muhalefet için söylediği "Aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." sözleri salonu gerdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın muhalefet için söylediği "Aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." sözleri Genel Kurul salonunu gerdi. nbsp;TBMM'de 2014 bütçesine ilişkin görüşmeler sürüyor. AK Parti adına söz alan İstanbul Milletvekili Halide İncekara, konuşmasına Temel fıkrası ile başladı. Yine bir fıkrayla sözlerine başlamak istediğini belirten Halide İncekara, şöyle devam etti: "Çünkü bir iki saattir dinliyorum, bize bakarsak bizim bütün konuşmalarımızda 'En iyisini biz yaptık, en alasını biz yaptık, bizden iyi yapan yok.' Muhalefeti dinliyorum ki; 'Katiyen bir şey yapmadınız. Soydunuz, soğana çevirdiniz. Allah sizi yok etsin." Ama bak bir fıkrayla uzlaşalım. Şimdi, Temel caddede karnı acıkır, lokantalarının önünden geçerken, lokantanın birinde yazar, der ki: 'Ye, iç, hesabını kim ödesin? Torunun ödesin." Girer, bedava ya bu, yer içer, çıkarken bir hesap getirirler önüne. 'Hayırdır, benim hesabı torun ödeyecekti.' der. 'İyi de Temel, bu senin dedenin hesabı 'derler. Şimdi, değerli muhalefet, azalttıklarınızı çoğalttık, aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." diye konuştu. nbsp;İncekara'nın bu sözlerine muhalefet sıralarından tepki gelirken, AK Parti sıralarından ise alkışlar yükseldi. nbsp;MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise "Sizin dedenizi, babanızı kim doyurdu?" diye sordu.
"KIRMIZI BATTANİYE ÖRTÜNSEK BİR FAYDASI YOK"
AK Partili İncekara konuşmasına devam ettiği sırada, "Yahu, ben bu kırmızı şal değil, sayın başkan, kırmızı battaniye örtünsek bir faydası yok, resmen sözlü saldırıya muhatabız gördüğünüz gibi, konuşmamızdan çalıyorlar." ifadelerini kullandı nbsp;MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ise İncekara için şu ifadeyi kullandı: "Terbiye sınırları içerisinde konuşun! Biz de buradan başka kırmızılar mı gösterelim yani? Ayıptır, çok ayıp yaptığınız." nbsp;Araya giren TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Sayın konuşmacı, lütfen Genel Kurul'a hitap ediniz." uyarısında bulundu.
AK Partili İncekara bu uyarının ardından konuşmasına devam etti.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...