Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mobil operatörlerden yerli ürün harekâtı

Mobil operatörlerden yerli ürün harekâtı

Ekonomi Haberleri

Turkcell, 'Made in Turkey' damgalı ilk telefonunu piyasaya verdi. Vodafone, Vestel Blade V için gün sayarken, Avea'nın da 'yerli' için çalışma yapıyor.

Türkiye birçok üründe yerli üretim atağı planlarken, mobil iletişim şirketleri, 'yerli yarışını' hızlandırdı. Bütün mobil operatörler daha önce kendi markalarını taşıyan telefonları kullanıma sundu. Ancak şimdi yarış, 'yerli üretim' için... Turkcell'in yerli mühendisler tarafından tasarlanan T40 modeli, önce Çin'de üretilip kullanıma sunuldu. 15 Aralık'tan itibaren de 'Made in Turkey' damgalı T40'lar piyasaya verildi. General Mobile'ın T40 ile aynı segmentte olan Discovery adlı telefonu da piyasada. Son dönemde Vodafone ve Avea'nın da yerli atağı dikkat çekiyor. Kasım ayında bir basın toplantısında açıklama yapan Vodafone İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vestel ile birlikte üretecekleri Blade V isimli telefonu, aralık ayında tanıtacağını açıklamıştı. Gökhan Öğüt, akıllı telefon fiyatlarının 200 TL'ye inmesi halinde akıllı telefon kullanımının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabileceğini söylerken, yeni telefonun 'iddialı bir fiyatla' satışa çıkacağının da sinyalini vermişti. Vestel tarafından üretilmesi sebebiyle Blade adlı telefonun, Vestel'in eylül ayında Berlin'de düzenlenen IFA Fuarı'nda prototip olarak tanıttığı üç modelden biri olacağı, Blade V ismindeki 'V'nin de Vestel'i simgelediğinin açıklanması bekleniyor. Yerli telefonunu 22 Kasım 2012'de Avea In Touch olarak kullanıma sunan Avea da yeni bir marka ile tüketicisinin karşısına çıkıyor. Bir süre önce logosunu yenileyen Avea, 19 Aralık Perşembe günü, hizmet içerikli 'Avea Prime' markasının çıkışını ve detaylarını açıklayacağı bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda yerli üretime ilişkin beklentilerin de dile getirilmesi bekleniyor. Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, daha önce "Yerli telefon düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Biz üretim şirketi değiliz. Müşteri ve hizmet odaklı çalışıyoruz. Ancak gelişmelere kayıtsız kalamayız" açıklaması yapmıştı. nbsp;
Yarışta kim öne geçecek?
Üç yerli, birçok yönüyle yarışta. Turkcell T40 ve Avea In Touch 499, Discovery 600 lira. T40 çift çekirdekli, In Touch tek çekirdekli, Discovery 4 çekirdekli. Üçünde de 4 GB hafıza var. T40 ile In Touch'ta kamera 5 megapiksel, Discovery'de ise 8 megapiksel. İşletim sistemleri Android olan 3 telefondan hangisinin öne geçeceğini satış kampanyalarının belirlemesi bekleniyor. Yarışa katılacak olan Vodafone'un yeni modeli ise merakla bekleniyor. nbsp;
SUPERONLINE YÜZDE 83 YERLİ
'Tarımın yerini teknoloji alıyor'
Teknolojide yerli atağı, 12 Aralık'ta başlayıp 18 Aralık'a kadar devam edecek olan 'Yerli Malı Haftası'na rastlaması sebebiyle de önem kazanıyor. Hafta dolayısıyla açıklama yapan Turkcell Süperonline Genel Müdürü Murat Erkan, "Yerli Malı Haftası kutlamalarında baş köşeyi tarım ürünleri yerine teknolojik ve katma değerli ürünlerin aldığı günümüzde teknoloji şirketlerinin yerli yerli üretimi desteklemesi büyük önem taşıyor" dedi. "Teknoloji altyapısının sadece yüzde 17'sini ithal ürünle gerçekleştiriyoruz. Bunlar da Türkiye'de üretilmeyen ürünler" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...