Burslar internetten onaylanacak

Burslar internetten onaylanacak

EĞİTİM Haberleri

Öğrenciler, gerekli senetleri yaptırmak için notere gitmek yerine PTT'den alacakları şifre ile onayı e-devlet üzerinden verecek

Başbakan Erdoğan'ın önceki günkü konuşmasında 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olacak burs ve kredi rakamlarının detaylarını Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan açıkladı. Kaymakcan, 2014 yılından itibaren kredi ve burs miktarının lisans öğrencileri için 280 TL'den 300 TL'ye, yüksek lisans öğrencileri için 560 TL'den 600 TL'ye, doktora öğrencileri için 540 TL'den 900 TL'ye çıktığını ifade etti. Burs veya kredi hakkı kazanan öğrencilerin gerekli senetleri yaptırmak için notere gitmek mecburiyetinde olmadıklarını dile getiren Kaymakcan, "2014'den itibaren öğrencilerimiz PTT'den alacakları şifreyle birlikte 'turkiye.gov.tr' internet adresi üzerinden kendileri adına tahsis edilmiş belgeleri e-devlet üzerinden onaylayacaklardır. Böylece notere gitme zahmetinden ve notere ücret ödemekten kurtulmuş olacaklardır" bilgisini aktardı. Yeni kredi ve burs miktarlarının üniversite öğrencilerine hayırlı olmasını dileyen Kaymakcan, şunları söyledi: "2014 yılı için 100 bin öğrenciye burs tahsisinde bulunulmuştur. Ayrıca 2013-2014 öğretim yılında 542 bin 147 öğrencimiz, öğrenim kredisi kullanmaya hak kazanmıştır. Burs alamayan ve çalışmayan herkese öğrenim kredisi tahsisinde bulunmaktayız. Toplam 1 milyon 452 bin 363 öğrencimize burs ve öğrenim kredisi tahsisi yapılmıştır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...