Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Ali Ağca'nın hayatı film oluyor

/ Kaynak: İHA
Mehmet Ali Ağca'nın hayatı film oluyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

'Kutsal Kurşun' filmiyle hayatındaki birçok olayı anlatacak olan Mehmet Ali Ağca, çekilecek filmle ilgili açıklamalarda bulundu.

Radyo Huzur'a özel açıklamalarda bulunarak Mehmet Zeyrek'in sorularını cevaplayan Malatya'nın Hekimhan ilçesi doğumlu olan Ağca, kendisi hakkında öne sürülen iddialara da açıklık getirdi. Filminde, iddia ettiği MOSSAD'ı kovması ve Sovyetler'i yıkması gibi olayları da anlatacağını belirten Ağca, bunların kendisi için basit olaylar olduğunu söyledi. Savaş hilesi olarak Sovyetler'e karşı Amerika'yı ve CIA'yı kullandığını ileri süren Ağca, şu şekilde konuştu: "MOSSAD'ın kovulması falan bunlar basit ayrıntılar. Sovyetler'in yıkılması da yine çok uzun bir süreç, on yıllarca süren bir soğuk savaşın neticesidir. Ben Amerika'yı kullandım, CIA'yı kullandım, Sovyetler'e karşı bir yalan kampanyası oluşturduk. Tabi bunlar bir savaştır, savaş da hiledir biliyorsunuz. Bunları anlatacağız." 'Kutsal Kurşun' filminin sadece kendi hayatını anlatmayacağını, birçok ülkenin kendi aralarındaki çatışmalarını ve hayatını anlatacağını söyleyen Mehmet Ali Ağca, Vatikan'ın manevi çöküşünü anlatacaklarını belirtti. Ağca, "Bu film benim hayatım değil. Burada Vatikan'ın hayatı var, dünyanın hayatı var, Amerika'nın hayatı var, Amerika-Rus çatışmaları var. Tabi bütün bunların ortasında ben varım ama neticede bu benim hayatım değil, bu dünya tarihinin bir hayatıdır. Yani Vatikan 2000 yıllık dünya tarihinin en büyük imparatorluğu. Orada tabi Vatikan'ın manevi çöküşü var. Onları anlatacağız. Benim hayatım üzerine kurulu olsa da önemli olan milyarlarca insanın manevi kurtuluşudur. Onlara bir yol göstereceğiz" şeklinde konuştu.
"VATİKAN'A ATTIĞIM KURŞUN KUTSALDIR"
Vatikan'a attığı kurşunun kutsal olduğunu söyleyen Ağca, "Bu sözler bazı kesimleri kızdırma ve tepkisine yol açabilir mi" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bu sözüm hiç kimseyi kızdıramaz, bunu ben söylemedim. O kitabı yazan zaten bir Katolik'tir. 'Kutsal Kurşun' diyen onlar. O kurşunu Meryem Ana'nın tacına koyanlar onlar." Birçok dünya liderinin II. Jean Paul'un ayağına gittiğini, ancak II. Jean Paul'un yalnızca kendisinin ayağına geldiğini sıklıkla dile getiren Ağca, bu olayların kendisi için basit şeyler olduğunu, bununla birlikte Vatikan'ın kendisinin de basit olduğunu ifade etti.
Ağca, "Bunlar zaten tarihe geçmiş, basit şeyler. Gerçi çok olağanüstü şeyler de diyebiliriz ama evrensel tarihe baktığımız zaman bütün bunlar basit şeyler. Vatikan'ın kendisi de basit yani" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...