Kılıçdaroğlu, Balbay ile görüştü

Kılıçdaroğlu, Balbay ile görüştü

Politika Haberleri

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Baybay ile parti genel merkezindeki makamında görüştü.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Baybay ile parti genel merkezindeki makamında görüştü. Tutuklu milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, görüşmede şunları belirtti: "Bir kişi yargıya başvurmuş, yargı onun milletvekili seçilmesinde hiçbir engel görmemişse ve buda gidip halkın oyuna başvuruyor, halk onu milletvekili seçmişse artık bunun görevini yapacağı yer TBMM'dir. Halkın oyuyla seçilen birisinin tutuklanması, hapiste tutulması doğru bir olay değildir. Bu demokrasimize gölge düşürüyor. Oysa bizim amacımız demokrasimizi geliştirmek. Halkın iradesine saygı duymak. Hem 'milli irade' diyeceğiz hem seçilen milletvekilini hapiste tutacağız. Bu doğru bir uygulama değil. Siz geldiniz arkada kalanların tümünün gelmesi lazım. Biz sosyalist enternasyonalde tutuklu milletvekilleriyle ilgili karar alırken 8 milletvekili için aldık. Sadece CHP için bir karar almadık. Çünkü milletvekillerinin tümünü bu halk seçti. Dolayısıyla halkın seçtiği bütün milletvekillerine bizim saygı duymamız gerekiyor."
Görüşmede, hafta sonu İzmir'de gerçekleştirdiği programlardan bahseden Balbay da, BDP milletvekilleriyle ilgili verilen mahkeme kararına üzüldüğünü bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...