HDP'li milletvekilleri açlık grevine başladı

HDP'li milletvekilleri açlık grevine başladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü, "BDP'li milletvekillerin tahliye istemine red kararını meri hukuk düzenine karşı bir darbe olarak görüyoruz" dedi.

HDP'li 4 milletvekili, TBMM'de açlık grevine başladı. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, yaptığı açıklamada, BDP'li milletvekillerin tahliye istemine red kararını "meri hukuk düzenine karşı bir darbe olarak" gördüklerini belirterk, "Bunun, küstahça bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi. Mahkemelerin böyle bir karar almaya hakkı olmadığı kanaatini taşıdıklarını ifade eden Kürkçü, "Çünkü Anayasa Mahkemesi yargı hiyerarşisinin en tepesinde norm koyan bir kuruluşsa, o zaman diğer mahkemelerin buna bakarak istikamet tayin etmelerinden daha doğal bir şey yoktur" diye konuştu. Açıkça Türkiye'de ikili bir hukuk rejimi doğduğunun ilan edildiğini öne süren Kürkçü, alınan karaların hukukla bir alakası olmadığını belirtti. nbsp;Grevi, bütçe çalışmaları bitene kadar sürdüreceklerine işaret eden Kürkçü, ardından durumu değerlendireceklerini söyledi.
"Kulislerde koşacak değiliz" nbsp;
Kürkçü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "Meclis eylem yeri değildir" açıklamasını anımsatılması üzerine, "Bu görüşü biz yerinde bulmuyoruz çünkü eylem var, eylem var. Meclis kulislerinde koşacak değiliz ama itirazımızı ifade etmenin başka bir yeri var mı? Meclis Başkanımız odasından bu sözleri söylerken eylem olmuyor da bizim ki mi eylem? Milletvekilinin eylemi budur, itiraz etmektir" dedi.
"Seçilmiş iradeye meydan okuma"
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Çiçek'in açıklamasına ilişkin, mahkeme kararının Meclis'in hükmi şahsiyetini, izzetini ve şerefini ayak altına aldığını savundu.
Çiçek'in, vekillerin demokratik itirazını eylem olarak nitelemek yerine vekillerini dışarı çıkartmak için seferber olması gerektiğini savunan Önder, "Çünkü yapılan hareket sadece Kürt vekillere dönük bir hareket değil, seçilmiş iradeye çok büyük meydan okumadır" diye konuştu.
HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de hukuksuzluğun son bulması gerektiğini, milletvekillerinin bütçe görüşmeleri bitinceye kadar görevlerine dönmesini istediklerini kaydetti.
HDP'li milletvekilleri, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in bulunduğu açıklamanın ardından muhalefet kulisinde eylemlerine başladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...