Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Avcı, 'Gençler uluslararası görevlere talip olmalı'

Bakan Avcı, 'Gençler uluslararası görevlere talip olmalı'

GÜNDEM Haberleri

Avcı, gençler ile bilim insanlarının, uluslararası kuruluşlarda ilan edilen görevlere talip olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Türk Milli Komisyonu'na gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'nin 2015'te UNESCO yürütme üyeliği için çalışmaların başladığını belirtti. Türkiye'nin UNESCO yürütme kurulu üyeliğinin artık hakedilmiş olduğunu dile getiren Avcı, "2015'te bunu el birliğiyle bütün kurum ve kuruluşlarımızın ahenkli çalışmalarıyla başarabileceğimizi düşünüyorum" dedi. Çalışmaların gençler tarafından bilinmesinde, içselleştirilmesinde fayda bulunduğunu anlatan Avcı, şunları kaydetti: "Türkiye, uluslararası kuruluşlara yaptığı katkılar düzeyinde ne yazık ki oralarda temsil edilmiyor. Her ülkenin bir kontenjanı var. Türkiye, UNESCO, UNICEF, diğer BM ve OECD kuruluşlarında da ne yazık ki hak ettiği kadar, uluslararası memur istihdam edemiyor. Bu, büyük ölçüde bizim bilgilerin ilgili kişilere ulaştırılmasındaki zaafımızdan kaynaklanıyor. Gençlerimizin, bilim insanlarımızın, uluslararası kuruluşlarda boş olan, ilan edilen bir takım görevlere talip olmalarını, bunun için elimizden gelen desteği de yapacağımızdan emin olmalarını da rica ediyorum."
Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin iddialar
Bakan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, konunun hukuki süreçlerini takip ettiklerini bildirdi. Konuya dair devam eden davalar olup olmadığının sorulması üzerine Avcı, "Haberde söz konusu edilen, dökümanların başlığında da bulunan ibarelerden de görebileceğiniz gibi, Milli Eğitim Bakanlığının ya da herhangi bir bakanlığın o başlıkta yürüttüğü bir çalışması olmamıştır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...