Irak Ulusal İttifakı Başkanı Caferi İran'da

Irak Ulusal İttifakı Başkanı Caferi İran'da

DÜNYA Haberleri

Temaslarda bulunmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a gelen Irak Ulusal İttifakı Başkanı İbrahim el-Caferi, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüştü.

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden görüşmede, İran ile Irak'ın dini, kültürel, coğrafi ve tarihi ortaklıklarına vurgu yapan Laricani, "Ortak menfaat ve hedefler, İran ile Irak arasındaki karşılıklı işbirliğinin artırılması için müsait bir zemin hazırlamıştır" değerlendirmesini yaptı. İran Meclisi resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Irak'ta meydana gelen terör saldırılarına değinen Laricani, İran ve Irak halklarının ortak düşmanlarının, iki ülkenin birbirine yakın olmasını, Irak'ın ekonomik ve refah seviyesinin yükselmesini istemediklerini belirtti. Laricani, komşu ülke Irak'ın istikrara kavuşup güçlü bir devlet olmasının İran için önem taşıdığını ifade etti."Suriye krizinden siyasi çözümden başka çıkış yolu yok"
Suriye başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede Laricani, "Geçen zaman, Suriye'ye terörist ve silah gönderimiin, bölgede istikrarsızlık ve huzursuzluktan başka bir sonuç vermediğini kanıtladı. Suriye krizinin siyasi çözüm dışında başka bir çıkış yolu yok" ifadesini kullandı. İran'ı dost ve kardeş ülke olarak gördüklerini ifade eden Irak Ulusal İttifakı Başkanı Caferi de bölge barış ve istikrarı için iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
Aynı zamanda eski Irak Başbakan olan Caferi, Irak'ta meydana gelen terör saldırılarının, ülkenin gelişimi ve kalkınmasını engellemek isteyen düşmanların boş çabaları olduğunu ifade etti. Caferi, Irak'taki tüm grupların birliğinin zorunluluğuna vurgu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...