Türkvizyon Şarkı Yarışması'na çok az kaldı

Türkvizyon Şarkı Yarışması'na çok az kaldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Manevra Grubu ve seslendirecekleri "Sen, ben, biz" adlı şarkı, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, kültürel ve küresel önemi olan bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, "Artık final zamanı yaklaşıyor. Bunun da adresi Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentidir. Bu büyük buluşmaya ilk olarak imza atmak bize nasip oluyor. Bunun gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi. Yarışmacıların büyük bir coşkuyla ve yoğun çalışmalarla hazırlandıklarını dile getiren Tuna, "En iyi olan kazansın, müziğin evrenselliğiyle, en güzel mesajları, en iyi bir şekilde performansıyla sunabilenler kazansın. Bunu takdir ediyoruz, edeceğiz. Bizim için daha önemli kısmı, büyük bir ailenin fertleri olan bu insanların Türkiye'de, Eskişehir'de buluşması, bir araya gelmesidir. İnşallah her sene kültür başkenti olan ülkede bu yarışma devam edecek, bizim aramızdaki kardeşlik, dostluk, akrabalık, gönül bağları daha da sağlamlaşacaktır" diye konuştu. Vali Tuna, konuşmasının ardından Manevra Grubu'nu sahneye davet etti. İlkay Sipahi, Fatih Konka, Ekrem Yıldırım'dan oluşan Manevra Grubu, sözleri Sipahi, Konka ve Cengiz Erdem'e ait pop-rock tarzında "Sen, ben, biz" adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkının çok beğenilmesi ve izleyicilerden gelen istek doğrultusunda grubun şarkılarını tekrar okumasıyla tanıtım toplantısı sona erdi. Eskişehir'de 19 Aralık'ta yarı finalle başlayacak, 24 ülkeden 24 sanatçının birinci olmak için yarışacakları Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda dereceye girenleri jüri belirleyecek ve seçilen 12 sanatçı 21 Aralık'ta finalde yarışacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...