Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Yıldırım müjdeyi verdi, Milli tren 2018'de geliyor

Bakan Yıldırım müjdeyi verdi, Milli tren 2018'de geliyor

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2018'de Türkiye'nin tamamen kendi ürettiği milli trenini kullanacağını söyledi.

Ankara Tren Garı'nda düzenlenen törenle Milli Tren Projesi'ni tanıtan Bakan Yıldırım, "Milli trenle ilgili süreç bir yıl önce başladı. Protatiplerin ticari hale getirilmesi için 5 yıl daha var. 2018'de tren raylarda hareket etmiş olacak" diye konuştu. nbsp;Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD), Türkiye'nin tarihinde sembol haline geldiğini belirten Yıldırım, milli trenin yapımında TCDD'nin 3 fabrikasının görev yapacağını kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu: "Yüksek hızlı treni TÜLOMSAŞ, elektrikli ve dizel tren setlerini TÜVASAŞ, gelişmiş yük vagonlarını ise TÜDEMSAŞ yapacak. Projede İstanbul Teknik Üniversitesi, Aselsan ve 153 özel sektör şirketi çözüm ortağımız oldu. TÜBİTAK da Ar-Ge konusunda işin içinde." nbsp;TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise, Milli Tren Projesi'nde 280'i bilim adamı, bin 56'sı mühendis, 520'si teknik ve idari uzman olmak üzere toplam bin 856 kişinin çalışacağını söyledi. Karaman, milli yüksek hızlı tren, milli elektrikli ve dizel tren seti ve milli yeni nesil yük vagonu temalı dört ayrı çalışma grubu oluşturduklarını belirtti. nbsp;Bakan Yıldırım, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda yapılan demiryolu hatlarıyla birlikte 100 hızlı tren setine ihtiyaç duyacağını açıkladı. Bunun 3 milyar dolarlık bütçe anlamına geldiğini belirten Yıldırım, "Bu miktarı dışarıya verecekken, Milli Tren Projesi'yle bunun en azından yüzde 60'ının içeride kalmasını sağlayacağız. 5 yıllık vadede 2-2.5 milyar dolarlık tasarruf sağlanacak" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...