Başbakan Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle el sıkıştı

Başbakan Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle el sıkıştı

Politika Haberleri

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu Konya'da Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Programı'na katıldı. İki lider, yerlerini alırken tokalaştı.

"Arkasına Türkiye içinde ve dışında birtakım karanlık çevreleri alanlar, bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye'nin ayarlarını değiştiremezler".Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerinde ameliyata kalkışanlara izin vermeyeceklerini söyledi. Açılışlar ve Şeb-i Arus törenleri için Konya'da bulunan Başbakan, tehditlere boyun eğmeyeceklerini ifade ederek "Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar, bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler" dedi.Başbakan şunları söyledi: "Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız. İstedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler, istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Arkasına Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevreleri, çeteleri, sermayenin, medyanın gücünü alanlar, bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler. Türkiye'nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak AK Parti iktidarı buna izin vermez. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart'ta seçim var o seçime girsinler, hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayılacağı üçüncü sınıf bir kabile devleti değildir. İçeriden veya dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktürmedi ve çöktüremez. Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi bundan sonrada çöktüremez. Birilerinin topu tüfeği varsa, her türlü hilesi hurdası varsa neyi olursa olsun bizim Allah'ımız var. Bize O yeter. Geri kalan hevadır. Bu vatan hepimize yeter. Bu vatan üzerine kimse ameliyata kalkışmasın, operasyona kalkışmasın. Kalkıştığı anda karşısında bizi bulur." Başbakan, İstanbul ve Ankara'da yapılan operasyonlarla ilgili soruya "Adli süreç devam ediyor. Bir şey söylemem doğru değil" şeklinde karşılık verdi.
MEVLANA BULUŞMASI
Erdoğan ile Kılıçdaroğlu Konya'da Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Programı'na katıldı. İki lider, yerlerini alırken tokalaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...