Roberto Mancini, 'Yabancı kuralı kesinlikle değişmeli'

Roberto Mancini, 'Yabancı kuralı kesinlikle değişmeli'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Balıkesirspor'u 4-0 yenerek, gruplara kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

nbsp;Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan nbsp;Mancini, "Türkiye Kupası'nda gruplara kaldığımız için çok mutluyuz. Ligde ilk yarıda 2 maçımız kaldı. Bu maçlardan da galibiyetle ayrılarak, oluşan 11 puanlık farkı kapatmak istiyoruz" dedi. Kupanın 4. turunda oynadıkları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına oranla daha dikkatli oynadıklarını anlatan Mancini, "Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında 2-0'dan sonra maçın bittiğini düşündük. Bugün ise ilk dakikadan itibaren çok dikkatli ve konsantre bir Galatasaray vardı. Bu da otomatik olarak sonucu getirdi" şeklinde konuştu. UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda İngiltere takımı Chelsea ile eşleşmeleri hakkındaki bir soru üzerine İtalyan teknik adam, "Gruplardan çıktığımızda her takım zorlu olacaktı. Fakat Chelsea maçına kadar 2 aydan fazla zamanımız var. Onun için daha konuşacak zamanımız olacak" cevabını verdi.Sarı-kırmızılı takımın geleceğinden ümitli olduğunu söyleyen Roberto Mancini, devre arasında transfer yapıp yapmayacaklarıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Gazeteler için en iyi zamandayız. Şu anda transferi konuşmaktan ziyade kazanmamız gereken iki maçı düşünmeliyiz. Ondan sonra da transfer konuşmak için zamanımız var. Gelecekten çok ümitliyim. Amacımız, takımı hep daha iyi yerlere getirmek. İlk defa takımla bir hazırlık dönemi geçireceğim. Bu zamanda da takımı geleceğe daha iyi hazırlamak için zamanımız olacak."
- "Yabancı kuralı kesinlikle değişmeli"
Roberto Mancini, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanan 6+0+4 yabancı oyuncu kuralının değişmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü Türkiye çok büyük bir ülke ve buradaki kurallar da Avrupa'daki gibi olmalı" dedi.
Sarı-kırmızılı takımın eski oyuncularından Çek Tomas Ujfalusi'nin Futbol İdari Koordinatörlüğü'ne getirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Mancini, "Ujfalusi'yi İtalya'dan tanıyorum. Çok iyi bir insan. Galatasaray camiasını da iyi tanıyor. Teknik ekibimiz için iyi olabilir. Onun gelmesinden dolayı mutluyum" dedi.
Türk Telekom Arena'nın zemininin bozuk olduğunun hatırlatılarak, Trabzonspor maçını nerede oynamak istediğiyle ilgili soruya Mancini, "Atatürk Olimpiyat Stadı da çok güzel bir stat ama Türk Telekom Arena kendi evimiz. Taraftarların sahaya daha yakın olması nedeniyle Trabzonspor maçını Türk Telekom Arena'da oynamayı tercih ediyorum" şeklinde yanıt verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...