Ukrayna'daki hükümet karşıtı gösteriler sürüyor

Ukrayna'daki hükümet karşıtı gösteriler sürüyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Kiev Büyükelçisi Yan Tombinskiy, AB'nin Ukrayna'ya karşı ekonomik yaptırım uygulamayacağını söyledi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tombinskiy, AB ile Ortaklık Anlaşması'nı imzalamadığı için Ukrayna'ya yönelik ekonomik yaptırım uygulanmayacağını belirtti. Sorunun çözümünün Ukrayna'da olduğunu vurgulayan Tombinskiy, "Yaptırım değil, ortaklık yolunu izleyeceğiz. Sorunun çözümü Ukrayna'nın içinde. Çalışmak ve gücümüze inanmaktan başka bir şey kalmıyor. Bu güç Ukrayna'da yeterince çok" diye konuştu. Ukrayna'nın gelişim için uzun dönemli strateji belirlemesi gerektiğine değinen Yan Tombinskiy, bu stratejinin her hükümetle birlikte değişmemesinin önemine dikkati çekti. AB Büyükelçisi Tombinskiy, Ukrayna'daki sorunun barışçıl yolla çözülmesi inancını yinelerken, Ukrayna halkının Avrupa eğilimine saygı duyduklarını ve desteklediklerini ifade etti. Ukrayna'nın 21 Kasım'da AB ile Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya almasının ardından, Avrupa Birliği temsilcileri bu ülke için kapının açık olduğunu birçok kez ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...