Dışişleri'nden 'Suriye'ye silah ihracatı' açıklaması

/ Kaynak: AA
Dışişleri'nden 'Suriye'ye silah ihracatı' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, Türkiye'den Suriye'ye silah ve mühimmat ihraç edildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik politikasının açık ve şeffaf bir biçimde yürütüldüğüne dikkati çekerek, Türkiye'den Suriye'ye silah ve mühimmat ihracatı yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerekli açıklamaların yapıldığını ve konuya ilişkin hususların detaylı bir şekilde paylaşıldığını vurguladı. Gümrükçü, "Haberlere konu olan ihracat, harp silahı özelliği bulunmayan malzemeleri içermekte ve gerek ülkemizin uluslararası taahhüt ve sorumluluklarına gerek Suriye'deki mevcut durum itibarıyla getirmiş olduğumuz kısıtlamalara aykırı bir durum oluşturmamaktadır" ifadesini kullandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...