Kar bir çok köye ulaşımı kapattı

/ Kaynak: AA
Kar bir çok köye ulaşımı kapattı

YAŞAM Haberleri  / AA

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 11, Muş'ta 4, Bitlis'te 15 ve Hakkâri'de 1 köyle ulaşım sağlanamıyor.

nbsp;Van Valiliği'nden yapılan açıklamada halen 11 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilerek, karla mücadele ekiplerinin yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesi ile kuvvetli buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Bir haftadan bu yana devam eden yol açma çalışmalarının ardından halen 15 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis'te, ekiplerin çalışmaları sürüyor. Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı kentte, vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildiren yetkililer, uzun yola çıkacak sürücüleri de araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 4 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta da karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi. Hakkâri Valiliği'nden yapılan açıklamada ise il genelinde 1 köy ve 8 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altına giren bölgede önceki gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Kar kalınlıkları Ağrı'da 27, Erzurum'da 15, Iğdır'da 11, Ardahan'da 9, Kars'ta 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde 65, Konaklı'da 81 ve Cıbıltepe'de 27 santimetre olarak tespit edildi. Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde 1, Azdavay'da 10, Cide'de 4, Bozkurt'ta 8, Çatalzeytin'de 4, İnebolu'da 5, Küre'de 6, Hanönü'nde 8, Pınarbaşı'nda 2, Şenpazar'da 7 ve Taşköprü'de 1 olmak üzere 56 köy yolunda karda ulaşım sağlanamadığı belirtildi. Kapalı yol uzunluğunun 867 kilometre olduğu, çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...