100 Euro'ya Picasso tablosu aldı

/ Kaynak: AA
100 Euro'ya Picasso tablosu aldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Lübnan'da düzenlenen kampanyaya 100 Euro ödeyerek katılan bir ABD'li 1 milyon dolar değerindeki Picasso tablosunun sahibi oldu.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Lübnan'daki bir kente yardım amacıyla düzenlenen kampanyaya sadece 100 Euro ödeyerek başvuran Amerikalı, 1 milyon dolar değerindeki tablonun yeni sahibi oldu.Duvarına asmak için resim aradığını ve Picasso'nun tablosunun satışıyla ilgili makaleyi okuduktan sonra ''1picasso100euros.com'' adresi üzerinden bilet alarak çekilişe katıldığını belirten ABD'nin Pennsylvania kentinde yaşayan 25 yaşındaki Jeffrey Gonano, Paris'teki Sotheby's müzayede evinde düzenlenen çekilişte ''L'Homme au Gibus'' (Man with Opera Hat-Opera Şapkalı Adam) tablosunun yeni sahibi oldu. Kampanya destek veren Picasso'nun torunu Oliver Picasso, büyükbabasının çalışmalarının iyi işlerde değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğünü kaydederek, büyükbabasının çalışmalarında ve kişisel yaşamında öncü ve eşsiz biri olduğunu ifade etti.Kampanyanın, Uluslararası Tyr'yi Koruma Derneği'nce, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Lübnan'daki Tyr kentine yardım amacıyla düzenlendiği kaydedildi.Biletlerin 100 Euro'dan satıldığı kampanyada 50 bin biletin alıcı bulduğu bildirildi. İsmi açıklanmayan sahibi tarafından bağışlanan tablodan elde edilen gelirle Tyr kentinde, kadın, çocuk ve engellilere iş imkanı sağlanması hedefleniyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...