Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi 20 takımı arasında

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi 20 takımı arasında

SPOR Haberleri  / AA

ABD merkezli spor sitesi Bleacher Report, Avrupa'nın en iyi 20 takımı arasında 17. sırada Fenerbahçe'yi gösterdi

Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi 20 takımı sıralamasında 17. sırada yer aldı. ABD merkezli spor sitesi Bleacher Report, Avrupa liglerindeki formda kulüplerin bu sezon oynadığı maçlarda gösterdiği performansa ve aldığı sonuçlara göre en iyi 20 takımı içeren rapor hazırladı. Listeye Türkiye'den sadece Fenerbahçe girerken, sarı-lacivertli ekip Avrupa'nın en iyi 17. takımı olarak gösterildi. Raporda, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor'u 4-0 yenerken zorlanmadığı ve sarı lacivertli ekibin golcü oyuncularının tümünün bu sezon gol krallığı yarışında iddialı olduğu ifade edildi. Fenerbahçe'nin ligdeki en yakın rakibi Kasımpaşaspor'a 8, Galatasaray'a ise 11 puan fark açtığı hatırlatılan raporda, sarı-lacivertlilerin bu sezon çok formda olduğu belirtildi.
- En iyisi Bayern Münih
Listenin ilk sırasında, geçen yılı 3 kupayla kapatmasının ardından bu sezona da iyi başlayan Bayern Münih yer aldı. Bavyera temsilcisi, Bundesliga'da en yakın rakibine 7 puan fark atarak 44 puanla yenilgisiz liderliğini sürdürürken, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 15 puan toplayarak adını üst tura yazdırdı.
İkinci sıra ise bu sezonun flaş takımları arasında gösterilen Atletico Madrid'in oldu. La Liga'da 43 puanla averaj farkıyla Barcelona'nın ardından zirve takibini sürdüren Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu yenilgisiz 16 puanla kapatarak son 16'ya kaldı. Madrid, "sınırlı kadrosunu en etkili biçimde kullanan" kulüp olarak da gösterildi.
Paris Saint-Germain (PSG), listenin üçüncü sırasına yerleşirken, takımın yıldız oyuncuları İsveçli golcü Zlatan İbrahimoviç ve Uruguaylı Edinson Cavani ikilisinin bu sezon 26 gol attığı ve Avrupa'daki en etkili forvet çifti olduğundan bahsedildi.
Hazırlanan raporda, listenin ilk 20 sırasında şu takımlar bulunuyor:
1. Bayern Münih
2. Atletico Madrid
3. Paris Saint-Germain
4. Barcelona
5. Real Madrid
6. Manchester City
7. Juventus
8. Arsenal
9. Borussia Dortmund
10. Roma
11. Liverpool
12. Chelsea
13. Napoli
14. Bayer Leverkusen
15. Monaco
16. Manchester United
17. Fenerbahçe
18. Everton
19. Tottenham Hotspur
20. Sporting Lizbon
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...