Erzik, 'Marka değerde düşüş var'

Erzik, 'Marka değerde düşüş var'

Ekonomi Haberleri

UEFA Asbaşkanı Erzik, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası finallerinde yer alamamasının düşündürücü olduğunu belirtti.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası finallerinde yer alamamasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Türk futbolunun marka değerinde ciddi bir düşüş var" dedi. nbsp;AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erzik, Türk futbolunun gidişatını değerlendirdi. nbsp;A Milli Futbol Takımı'nın 2002 yılından bu yana dünya kupalarına katılamamasının son derece üzücü olduğunu dile getiren Erzik, "Birçok büyük şampiyona gibi Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'nda boy gösteremiyoruz. Bu durum gerçekten son derece düşündürücü. Bir sonraki şampiyonaya kadar uzun süre beklememiz gerekecek" diye konuştu. nbsp;Futbolda başarının, uzun bir süreç gerektirdiğini ifade eden Erzik, "İnce eleyip sık dokumak, aşağıdan yukarıya doğru yapılanmak lazım. Sabırlı olmalıyız fakat millet olarak bizde sabır yok. Birdenbire dünya futbolunda söz sahibi olamayız. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türk futbolunun marka değerinde ciddi bir düşüş var" ifadelerini kullandı.
- "Galatasaray Chelsea'yi, Trabzonspor da Juventus'u geçebilecek kapasitede"
Türk futbolunu, bu sezon Avrupa arenasında temsil eden Galatasaray ve Trabzonspor'un rakiplerini de değerlendiren Erzik, "Galatasaray Chelsea'yi, Trabzonspor da Juventus'u geçebilecek kapasitede" dedi. nbsp;Erzik, iki kulübe de başarı dileyerek, "Bu saatten sonra kimin kiminle eşleştiği çok da önemli değil. Bütün takımların çok kuvvetli olduğu bir ortam. İkişer maç oynayacağız. Kadrosunu en iyi kullanabilen takım başarılı olacaktır. Avrupa'da alacağımız her galibiyet, Türk futbolu bu kadar zor günler geçirirken son derece önemli. Galatasaray Chelsea'yi, Trabzonspor'da Juventus'u geçebilecek kapasitede" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;- "Son derece üzgünüm ve utanıyorum..."
Spor Toto Süper Lig'deki Kasımpaşa-Beşiktaş maçında, Kasımpaşalı futbolcu Donk'un oyun alanına giren ikinci topla atağı kestiği pozisyonla ilgili de Erzik, şunları kaydetti:
"FIFA ve UEFA'nın sosyal sorumluluk ve fair play komitelerinde başkanlık yapmış biri olarak son derece üzgünüm ve utanıyorum. Sahalarımızda 'fair play'e örnek olması gereken oyuncuların yaptıkları inanılır gibi değil. Donk'un saha içerisinde yaptığı malum hareket, beni fazlasıyla üzmüştür. Bu seviyedeki sporcular, polemik oluşturmak yerine örnek teşkil etmeli, hiçbir şaibeli pozisyonun içinde olmamalıdır. Yetkili makamlar en doğru kararı verecektir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...