AB Zirvesi'ne 'kuşatma'

AB Zirvesi'ne 'kuşatma'

DÜNYA Haberleri

AB tarafından alınan ekonomik kararları protesto eden gruplar, sabahın erken saatlerinden itibaren AB kurumlarına giden yolları kapattı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan ekonomik kararları protesto eden gruplar, 28 üye ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını iki günlüğüne bir araya getirecek olan zirve öncesinde, sabahın erken saatlerinden itibaren AB kurumlarına giden yolları kapattı. nbsp;"D19-20 İttifakı" olarak adlandırılan ve 50'den fazla vatandaş girişimi ve sendika tarafından desteklenen oluşum önderliğinde yürütülen eylemin ana amacı, AB'nin kemer sıkma kararlarından duyulan rahatsızlığı dile getirmek. Göstericiler ABD ile AB arasında yürütülen serbest ticaret anlaşması görüşmelerine de karşı çıkıyor. nbsp;"Zirveyi mümkün olduğu kadar rahatsız etmek isteyen" göstericilerin gün boyunca protestolarını sürdürmeleri bekleniyor. Brüksel polisi, göstericilerin sayısının 10 bini bulmasını bekliyor. nbsp;Göstericilerin Brüksel'in merkezindeki beş stratejik kavşağa barikat kurması nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren trafik felç olurken, toplu ulaşımda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...