AB'den Mısır'a istihdam desteği

AB'den Mısır'a istihdam desteği

DÜNYA Haberleri

AB, Mısır Sosyal Kalkınma Fonu'yla, Mısır'ın istihdam programının finansmanında kullanılmak üzere 70 milyon avro hibe sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanı Ziyad Bahaddin, başkent Kahire'de düzenlenen imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, öncelikli olarak istihdam imkanlarının genişletilmesini hedefleyen programın, ekonomideki yavaşlamanın durdurulması, işsizlikle mücadele ve yoksulluğun azaltılması gibi amaçlarının bulunduğunu söyledi.
Sosyal Kalkınma Fonu Genel Sekreteri Gade Vali de, imzalanan sözleşmenin yarı vasıflı ve vasıfsız işsizler için kısa süreli iş fırsatları bulmayı hedeflediğini kaydetti. Vali, anlaşma yoluyla finanse edilecek projelerde, işgücü maliyetinin, projenin toplam maliyetinin yüzde 40'ından az olmaması, iş fırsatlarının yüzde 60'ının, 29 yaş altındaki gençlere tahsis edilmesi gibi şartların yer aldığını aktardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...