Rasmussen, 'ABD NATO'ya ilgisini kaybedebilir'

Rasmussen, 'ABD NATO'ya ilgisini kaybedebilir'

DÜNYA Haberleri

Anders Fogh Rasmussen, ABD'nin NATO üyeliğine ilgisini kaybedebileceği konusunda 28 Avrupa Birliği ülkesinin liderlerini uyardı.

Rasmussen konuşmasında, "Biz Avrupalı olarak güvenlik konusunu ciddiye almazsak Amerikalılar kendilerine "biz onların yerine böyle davranmak zorunda mıyız" sorusunu soracak. Böyle bir durum ise Amerika'nın Avrupa güvenlik sisteminde yer almaya ilgisini zayıflatacak. Bu tür bir gelişmeden ne Avrupa, ne ABD ne de genel olarak dünya kazançlı çıkacak." dedi ve konuşmasında devamla, "Günümüz kriz şartlarında %2'lik savunma bütçesi ayırmanın yeterince zor olduğunu anlıyorum. Ancak AB ve NATO üyesi birçok ülkenin ekonomilerinin gelişmesi doğrultusunda savunma bütçelerini arttırmaya hazır olduklarını teyit etmesinden memnuniyet duydum." ifadelerini kullandı. Avrupa ülkelerini İHA, kargo hava taşımacılığı olduğu gibi uçakların havada ikmali gibi askeri alanlara daha fazla yatırım yapmaya davet eden Rasmussen, yapılacak yatırımların ilk olarak, Avrupa'dan uzak bölgelerde yaşanan askeri faaliyetlerde NATO gücünün kullanılmasına olanak sağlayacağını da belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...