Ne gerek vardı Tomas Ujfalusi'ye?

Ne gerek vardı Tomas Ujfalusi'ye?

SPOR Haberleri

'5 aylık süreç için böyle bir atamayı doğru bulmuyorum. Uzun yıllar G.Saray'da oynamamış hem de yabancı bir ismin Futbol Koordinatörü olmasına şaşırdım'

Galatasaray yönetiminin Futbol Koordinatörlüğü'ne Tomas Ujfalusi'yi getirme tercihini nasıl buluyorsunuz?
Türkiye'de uzun süre kalmamış bir yabancı oyuncunun Galatasaray'da Futbol Koordinatörlüğü'ne getirilmesini yadırgadım. Neden yabancı isimlere bu kadar güveniliyor. Bunu da anlamış değilim. Kulübün yakın geçmişine baktığımız zaman hem Galatasaray'ı, hem de Türk futbolunu çok yakından tanıyan yerli futbolcular var. Yerlilere büyük bir güvensizlik söz konusu. Senelerce kulübe emek veren ve daha önemli katkı sağlayabilecek isimlerden birisi bu konuma getirilebilirdi. Galatasaray geçmiş yıllarda daha önemli başarılara imza atan yerli oyuncularına niye sahip çıkmıyor? nbsp;Zaten sürenin 5 ayla kısıtlı olması da durumu daha ilginç kılıyor. Galatasaray şu anda Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor. Ligde şansını çok azaltmış durumda. Kupada da önemli rakipleri safdışı kaldı. Ne gerek vardı Tomas Ujfalusi'ye? Galatasaray yönetiminin diğer bir hatası ise eğer böyle bir atama yapacaksan bunu uzun süreli bir plana oturtmalısın. Eğer Futbol Koordinatörlük görevini vereceksen 2-3 yıllık o isme bir şans tanıyacaksın. Göreve gelen isim 1 senede futbolcuları toparlayıp, takıma katkı sağlayabilir.
G.Saray'ın şansı yüzde 51
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile eşleşmesinin ardından şansı nedir?
Bana göre çekilebilecek en iyi kuraydı. Özellikle Barcelona ve Bayern Münih gibi takımların muhtemel rakipler olduğunu düşünürsek Chelsea, Galatasaray için iyi bir eşleşme oldu. Bir gerçek var ki İngiliz futbolunda belirgin bir düşüş var. Ayrıca Chelsea bildiğimiz Chelsea de değil. Onların da bazı sıkıntıları var. İstanbul'da oynanacak olan ilk maçta alınacak iyi bir sonuç Galatasaray'ın elini rövanş için güçlendireceği gibi şansını da artırır. Sarı-kırmızılı takımın Chelsea karşısındaki şansını yüzde 51 olarak görüyorum.

nbsp;Ne gerek vardı Tomas Ujfalusi'ye?
Trabzonspor için Torino'daki maç çok önemli
Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde Juventus'a rakip oldu. Tur atlama ihtimali nedir? nbsp;
Öncelikle Trabzonspor'u Avrupa Ligi'ndeki başarısından dolayı tebrik ediyorum. Juventus tartışmasız kaliteli ve elenmesi kolay bir ekip değil. Deplasmanda oynanacak ilk karşılaşmanın önemine dikkat çekmek istiyorum. Oradan alınacak avantajlı bir skor hem Juventus'u baskı altına alır hem de Trabzonsporlu futbolcuların tur iştahını kabartır. Bordo-mavililer, Avrupa'da başarılı sonuçlar alıyor ancak bunu Süper Lig'e yansıtamıyor. Bunun nedeni futbolcuların Avrupa Ligi maçlarına çok iyi konsantre olup motivasyonu en yüksek seviyede tutması. Süper Lig karşılaşmalarına daha rahat çıktıklarını düşünüyorum.

nbsp;Ne gerek vardı Tomas Ujfalusi'ye?
Yabancılar ligimizde rahatça at koşturuyor!

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk'un karşı atağı ikinci topla kesmesini ve hakem Barış Şimşek'in kararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kasımpaşa'dan Donk'un yaptığı bu hareket centilmenliğe aykırı. Ancak bir kural hatası olduğunu düşünmüyorum. Hakem Barış Şimşek'in çift vuruşa hükmetmesi gerekiyordu. Bize gelen yabancı futbolcular Türkiye'de akla gelmeyecek rahatlıkla hareketlerde bulunuyor. Geçtiğimiz sezonlarda da Bilica hatırlanacağı gibi penaltı noktasını kazarak rakibini zor durumda bırakmaya çalışmıştı. Yabancılar ne yazık ki Süper Lig'de rahatça at koşturabiliyorlar. Bunu Donk değil de Türk futbolcusu yapsa onu yerden yere vururduk. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik yaşanan bu olaydan sonra utanç duyduğunu ve üzüldüğünü açıklamış. Erzik önemli bir rahatlığa kavuştu ve yıllardır asbaşkanlık yapıyor ama Türk futboluna katkı sağladığını düşünmüyorum. Ülkemiz futbol konusunda ne büyük sıkıntılar atlattı ama Erzik, Türkiye'yi hiç koruyamadı. Bu nedenle yaptığı açıklamaları doğru bulmuyorum.


Fernandes'e yol verilmeli
Beşiktaş'ta Fernandes'in son haftalardaki performansı nasıl yorumlarsınız?
Manuel Fernandes bu haliyle artık Beşiktaş'a hiçbir şey veremez. Yeteneğini tartışmıyoruz. Ancak 1 maç oynuyor 15 maç yatıyor! nbsp;Böyle bir futbolcu şampiyonluğa oynayan bir takıma ne verebilir ki? Siyah-beyazlı kulübün yeni arayışlara girmesi şart. Yönetim net şekilde bunu ortaya koymalı ve Portekizli oyuncuyu en kısa zamanda göndermeli. Gösterdiği performans Beşiktaş camiası adına gerçekten üzücü. nbsp;Beşiktaş taraftarının da üzerinde bir baskı var. Daha sakin düşünmeli ve öyle davranmalılar aksi halde takımlarına zarar verebilirler.

nbsp;Ne gerek vardı Tomas Ujfalusi'ye?
F.Bahçe'nin farkı alternatifli kadrosu
Fenerbahçe Süper Lig'de açık ara lider. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bu başarısının sırrı sizce nedir?
Lider Fenerbahçe, Süper Lig'de çok rahat bir konumda. Hem Galatasaray hem de Beşiktaş ile puan farkını oldukça açtı. Sarı-lacivertli takım şüphesiz şampiyonluğun en büyük adayı durumunda. Devre arasında birkaç takviye yaparlarsa bu puan farkı üstünlüğünü rahat koruyabilirler. Ama yine de futbol bu… Geçtiğimiz yıllarda da çok geriden gelen takımların zirveyi ele geçirdiğine tanıklık ettik. Fenerbahçe sahada iyi mücadele ediyor ve çok koşuyor. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın takımları genelde 7-8 hafta sonunda düşüşe geçerdi. Ancak Fenerbahçe'deki kadronun alternatifli olması Yanal'ın elini rahatlattı ve önemli bir başarı elde edildi. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı şu anda tek cephede mücadelesini sürdürmesi.

Sergen Yalçın in Slaven Bilic out
Sergen Yalçın, Gaziantepspor'u hızla üst sıralara tırmandırdı. Bu yükseliş ve Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in performansı için ne düşünüyorsunuz?
Sergen Yalçın, Gaziantepspor ile seri galibiyetler yakalayarak önemli bir işe imza attı. 2 maç sonra ayrılma ihtimalini de dile getirdi. Sergen Yalçın'ın Gaziantepspor'da bu güzel çıkışı devam ettirebilmesi için maddi olarak da desteğe ihtiyacı olduğu apaçık ortada. Ayrıca şimdi ismi Beşiktaş ile de anılmaya başlandı. Slaven Bilic'in Beşiktaş'ı hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyorum. Hem hamleleri zayıf hem de oyunu okumada başarılı değil. Siyah-beyazlılar Sergen Yalçın ile çalışmayı ister. Şahsen ben de bunu isterim. 1996-2006 döneminin futbolcularına kulüplerimiz mutlaka şans vermeli. Önemli bir jenerasyonun, teknik direktör olarak da aynı başarıyı yakalayacağını düşünüyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...