Dolar rekor kırdı, Merkez Bankası'ndan müdahale geldi

Dolar rekor kırdı, Merkez Bankası'ndan müdahale geldi

Ekonomi Haberleri

Dolar/TL artan politik riskler nedeniyle 2,0945 seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. MB'den gelen açıklamayla dolar 2,08'e indi.

Fed'in tahvil alımlarından çekilmesi ve içeride artan politik riskler nedeniyle dolar 2,0945'le tarihi yüksek seviyesini gördü. Dolar en son 5 Eylül'de 2,0840'la tüm zamanların en yüksek düzeyine çıkmıştı. Dolar 26 Kasım'dan bu yana 2 liranın üzerinde seyrediyor. Kurun 2,09'u aşarak rekor kırmasının ardından Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi. MB'den yapılan açıklamada, "Düzenli fonlama günlerinde döviz satım ihalelerinde tutar 10 katına kadar artırılabilecek" ifadesine yer verildi. Açıklamayla ilk tepki olarak dolar 2,09'un altına indi.
MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ HAMLE
Merkez Bankası kurda aşırı oynaklık gözlenen günlerde döviz ihalesinde minimum satış tutarının 10 katına kadar çıkaracağını duyurdu. nbsp;Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası açıklamayı yazılı olarak yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Döviz kurlarında aşırı oynaklık gözlenen günlerde saat 16.30'da yapılan döviz satım ihalesi tutarı minimum tutarın 10 katına kadar artırılabilecektir". nbsp;Açıklamanın ardından dolar 2.0933'ten 2.0860'a kadar geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...