Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lavrov, 'Esad'ın görevde kalması en iyi seçenek'

Lavrov, 'Esad'ın görevde kalması en iyi seçenek'

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de Beşar Esad'ın görevinde kalmaya devam etmesinin, herkes için en iyi seçenek olduğunu açıkladı.

Rus devlet haber ajansı RIA'ya konuşan Lavrov, "Sadece özel görüşmelerde değil, kamuya açık olarak söyledikleri sözlerde de Batılı meslektaşlarımız aynı düşünceyi ifade ediyor: Esad'ın görevinde kalmaya devam etmesi, teröristler tarafından devrilmesinden daha az tehlikeli" şeklinde konuştu. Suriye'de 'cihadcı'ların etkinlik alanının gün geçtikçe genişlediğine dikkat çeken Sergey Lavrov, "Cihadcılar ve teröristler günden güne etkilerini artırıyor." dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada ise, muhaliflerin, rejime ait bir kimyasal silah deposuna yaklaştığına dair raporların bulunduğuna işaret edilerek, "Moskova, bu yöndeki bilgiler nedeniyle son derece endişelidir" denildi. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed Carba, 22 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan Cenevre-2 Konferansı'na Kürtlerin iki grup halinde katılacaklarını belirterek, "Bir grup muhalifler arasında, diğer grup ise rejimin heyeti içinde yer alacak" ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...