Balıkesir'de çok sayıda ölü balık bulundu

Balıkesir'de çok sayıda ölü balık bulundu

YAŞAM Haberleri

Yeni Ziraatli Köyü Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Ömer Aydemir, gölet yüzeyinde çok sayıda ölü balık bulunduğunu söyledi.

Yeni Ziraatli Köyü Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Ömer Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölet yüzeyinde çok sayıda ölü balık bulduklarını belirtti. Gölette 10 yıl önce balık popülasyonunu arttırmak için yayın, sazan, çapak, dere kefali bırakıldığını hatırlatan Aydemir, bu balıkların 3 günde kaybedildiğini ifade etti. Göletin üst kısmındaki büyükbaş hayvan çiftliğinden salınan ve içerisinde kimyasal maddeler bulunan su nedeniyle balık ölümlerinin gerçekleştiğini ileri süren Aydemir, "Aynı yerden daha önce de dereye atık su bırakmış ve balık ölümleri olmuştu. Şimdi aynı olay gölette yaşanıyor. Yaklaşık 30-40 ton balık telef oldu. Gölette ağırlığı 60-70 kilogramı bulan yayın balıkları vardı. Ama artık hepsi ölüyor. Bunun hesabını kim verecek" dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar da olay üzerine su ürünleri mühendislerinin gölette inceleme yaptığını bildirdi. Uyar, "Göletten alınan su ve ölmek üzere olan balık numunelerini dün özel bir araçla İzmir il Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderdik. Sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde geleceğini tahmin ediyoruz" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...