Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Daum'dan Galatasaray'a büyük rest

/ Kaynak: DHA
Daum'dan Galatasaray'a büyük rest

SPOR Haberleri  / DHA

Daum, Serdar Aziz transferinde Galatasaray'dan futbolcu istediklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını belirterek; 'O zaman güzel bir yemek oldu' dedi.

Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine pazartesi günü Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Kayseri Erciyesspor maçı değerlendirmesiyle başlayan Daum, "Konsantrasyonumuzu geçmiş olan İnegölspor müsabakasındaki gibi çok yüksek tutmak durumundayız. Kayseri Erciyesspor maçını İnegölspor maçına benzeri bir duruşla bekliyoruz. Arada tabii kadro ve kalite farkı var. Bu müsabakada da çok sabırlı olmamız gerekiyor. Baskılı oynayıp golü bulma adına uğraş vermemiz gerekiyor. Son maçlar gösterdi ki takımımız sonlara doğru üzerine koyarak gidiyor. Fiziksel kapasiteleri çok iyi durumda. Net ilerleme var. Bunu devam ettirmek durumundayız" diye konuştu. Trabzonspor maçı sonrası kadroyla ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Daum, "Ben buraya geldiğimde bazı futbolcular hakkında Süper Lig'de oynayamazlar bile dendi. Medyada da bazı arkadaşlarımız var, kulübe yakın olan, onlarla bu konuyu konuşmuştuk. Taiwo hakkında o zamanlar açıklama yapıldı, oynaması zor deniyordu ama tüm müsabakalarda oynadı. Şamil örneği var. Bu futbolcumuz buraya gelmeden önce kesinlikle oynayamaz deniyordu. Üzerine koyarak gayet iyi görev alıyor. Genç futbolcularımız da aynı şekilde ilerleme kaydetti. Bu futbolcularımızla birlikte çalıştık. Maksimumu çıkarmaya çalıştık. Daha fazla puan alabilirdik. Trabzonspor maçında daha 3 puan alabilirdik, alamadık. Elimizden geleni yaptık. Zaman zaman baskı sonucunda golleri de bulamadık. O yönde sıkıntımız oldu. Futbolcularımıza şunu aşılamaya çalıştım; limitlerini zorlamaları gerekiyor ve her müsabakada her şeylerini ortaya koyup, tüm sınırlarını zorlamalılar. Futbolcularımız arzuyla çalıştılar. Son 6 haftaya baktığınız zaman çok önemli bir futbolcumuz da orada kayıp olarak ortaya çıktı. Sürpriz bir şekilde takımımızdan ayrıldı. Bu süreçte dışarıdan da yoğun protesto vardı ve bize yansıması oldu. Son 6 hafta bunu gerçekten hepimiz kenetlenerek pozitif bir yöne çekebildik. Bazı maçlarda şans yanımızda olsaydı daha fazla puan çıkarabilirdik. Zaman zaman zor anlar yaşadık. Zor anları iyi aştık" cevabını verdi.
"BİZİM İSTEDİĞİMİZ FUTBOLCULARI GALATASARAY VERMİYOR"
Takımın savunma oyuncusu Serdar Aziz ile ilgili yöneltilen soruya tecrübeli teknik adam, "Galatasaray'la konuştuklarını biliyordum. Ben orada olmadığım için Rıdvan Şen ile görüşmeniz daha doğru olur. Ben yoktum, benimle ilgili bir şey varsa söyleyeyim. Bizim kadromuzda olan bir futbolcu, yönetici gidip başka bir kulüple görüştüğünde ne derecede bizi bağlar? Bizim hedefimiz her zaman tüm takımlarla ilişkilerimizin iyi olması. Onlarla oturabiliriz, yemeğe çıkabiliriz. Galatasaraylı yöneticiler de geldiğinde biz de onlara biz de sizden futbolcu almak isteriz diye soru yöneltebiliriz. Ama bizim istediğimiz futbolcuları Galatasaray vermiyor. Bizim duruşumuz da belli. O zaman güzel bir yemek oldu" dedi.
"BU KONULARI AÇMAK İSTEMİYORUM"
"Bursaspor'da zorlandığınız konular nelerdi?" sorusuna ise Daum şu cevabı verdi: "Zorlu anları burada açmak istemiyorum. Sizin için enteresan olabilir ama ben güzel anları konuşmak istiyorum. İkinci devrede neler yapabileceğimizi konuşmak istiyorum. Kesinlikle size hak veriyorum ama pozitif olan bir döneme girdiğimiz için negatif olayları konuşmak istemiyorum. Bu konuları açmak istemiyorum. O kadar çok pozitif olaylar var ki. Örneğin kendi sahamızdaki atmosfer. Kendi sahamızda oynadığımız Galatasaray maçı, son kupa maçı, Trabzonspor maçı iyiydi. Beni burada nasıl karşıladığınızı unutamıyorum. Pozitif olarak karşıladılar. Başkan ve yönetimimizin bizimle birlikte çalışması. Bir sürü pozitif olayları sizlere aktarabilirim. Problemleri çözdük. Çözerken de Bursaspor'un büyüklüğü ortaya çıkıyor."
"PİNTO'NUN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜK"
Şilili golcü Pinto ile ilgili soruya Daum, "Pinto'nun menajeriyle bir kez görüşmem oldu. Genel olarak konuştuk. O konuştuğumuz konuların içinde Pinto'yla ilgili, geleceğiyle ilgili görüşmeler vardı. Sonuçta Pinto ile ilgili muhattabı menajeri ve kendisidir" yanıtını verdi. "Batalla'yı tamamen sildiniz mi?" sorusuna ise Daum, "Evet" diyerek net bir cevap verdi.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...