BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Devekuşu pastırması

Devekuşu pastırması

Kayseri’de kurulacak Türkiye’nin ilk devekuşu entegre tesislerinde, “devekuşu pastırması, salamı, sucuğu, sosisi” üretilecek.



KAYSERİ - Kolesterol, deli dana gibi hastalık riski olmadığı için Avrupa’da tercih edilen devekuşu eti, 2002 yılının sonlarına doğru yurt genelindeki marketlere girecek. Türkiye’nin ilk devekuşu et entegre tesisini Kayseri’de kuran Alp Deniz, üretimin önemli bölümünü pastırma yapacaklarını bildirdi. Deniz, devekuşu etinin sinirsiz, yağsız olması görünümünün kırmızı etten ayırt edilememesi ve kendine özgü çok güzel tadının bulunması nedeniyle özellikle pastırma üretimi için son derece elverişli olduğunu kaydederek, et entegre tesisinde üretimin önemli bölümünü pastırma olarak değerlendireceklerini bildirdi. Alp Deniz, devekuşu pastırmasında donuk yağ kokusu ve sinir bulunmadığını da sözlerine ekledi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT