Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Komplonun şifresi: Halkbank

Komplonun şifresi: Halkbank

GÜNDEM Haberleri

'Pastada payımız azalacak diye korkanlar 17 Aralık operasyonu ile Halkbank'a saldırdı'

Üç ayaklı operasyonun yankıları Başbakanlık'ta da derinden hissediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir kaynak, gazetemize konuştu. İşte "Komplonun şifresi" niteliğinde tespitler... nbsp;"Bazı ülkeler görünürde İran'a ambargo uygularken, farklı yöntemlerle bu ülkeyle ticaret rekoru da kırdı. Ne demek istediğimi anlamak istiyorsanız Tahran sokaklarındaki arabaların markalarına bakarsınız. Ancak bu, Dünya Ticaret Örgütü kuralları dışında yapılan bir ticaretti. 'Suç mu?' Hayır değil. Peki aynısını Türkiye yaparsa? İşte o zaman bel altı yöntemleri devreye sokuyorlar. Hedef, İran ve Türkiye'nin bu ülkeyle artan ticareti. Gerisi garnitür. İmar planı usulsüzlüğü diyerek insanların kafasını bulandırıp, dikkat dağıtıyorlar.
TİCARET PASTASI DARALACAKTI
Türkiye de aynı tür bir ticarete yöneldi. Dünya Ticaret Örgütü yöntemleri dışında İran'a yönelik ihracat ve ithalatını artırmayı seçti. Halkbank'ı da koordinatör banka ilan etti. Malum ülkeler ticaret pastalarının daralacağını hissettiler. Ancak tehditlere rağmen Halkbank işine baktı. İran'la ticaret tavan yaptı. Zaman zaman iki ülkenin dış ticaret makası kapandı. Türkiye'ye gayri resmi yollarla rahatsızlıklarını ileten bazı ülkeler, farklı planlara giriştiler.
VATANSEVER SOLCULAR DA…
Bu uluslararası bir komplo. Parti taraftarlıkları bir yana bırakılmalı. Vatansever solcular da Başbakan'ın yanında yer almalı. Terörün finansmanı yasasını Türkiye'ye baskı yaparak çıkarttılar. Şimdi o yasayı da kötüye kullanmakla tehdit ediyorlar. İran'la ambargoyu delerek yasaya muhalefet ediyorsunuz diyecekler. Üstelik terörün finansmanını kamu bankasıyla yaptığımızı savunacaklar. Buna aklı başında kimse kanmamalı.
HİNDİSTAN'IN PARASI BİZDE
İran'la ticaret yapan Hindistan da parasını Halkbank'ta değerlendiriyor. Operasyon olmasa iki gün sonra Türkiye'ye milyarlarca dolarlık yeni fon girecekti. O paranın girmeyecek olması da dövizdeki ani yükselişin bir başka nedeni. Mevcut komplonun bir başka nedeni Türkiye'nin savunma füzesi alımında Çin'i tercih etmesi... İsrail'in görülmemiş şekilde Mavi Marmara olayının ardından özür dilemesiyle ilişkiler normale dönecek sanılıyordu. Oysa Türkiye'nin bütün şartları yerine gelmemiş, Gazze ablukası kaldırılmamıştı. İsrail ilişkilerinin normale dönmeyişi de bu komployu körükledi. Ne demek istediğimi anlayın.
BAŞBAKAN AÇIKLAYACAK
Başbakan Erdoğan komployu tam teşhis etmiş durumda. Halkbank'ın neden yıpratıldığıyla ilgili önünde geniş çaplı raporlar var. Ülkelerin isimlerini de biliyor.?Bunlar aynı zamanda dünyanın en çok silah üreten ülkeleri. Başbakan kamuoyuna bu ülkeleri ifşa edecek.
7 Şubat sürecinde de benzer çevreler MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la uğraştılar. Ne tesadüf ki, ABD ve İsrail basınında Fidan "İran'a yakın" diye yıpratılmaya çalışıldı. Bazılarının jargonu bile aynı. Fidan-İran bağlantısını boşuna mı kurdular? Başbakan bunları da kamuoyunun önüne koymayı düşünüyor.
UZANTILARI DA SUÇ İŞLEDİ nbsp;
Yurtdışındaki komplocuların içerdeki uzantıları da komplolarını hukuka uygun yapamadılar. Üç temel suç işlediler. Birincisi, gizli olması gereken soruşturmayla ilgili olduğu öne sürülen görüntüleri basına servis ettiler. Gizlilik ilkesini çiğnediler. İkincisi, Halkbank'ta ele geçirilen belgelerdeki devlet sırlarının elden ele geziyor olması. Üçüncü suç da adli. Bir savcı Başsavcı'nın haberi olmadan bu soruşturmayı yapamaz. En hafifinden disiplin suçudur."
ERCAN GÜRSES/TÜRKİYE GAZETESİ
ÖZEL HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...