Birleşik Krallık'ta aşırı yağış alarmı

Birleşik Krallık'ta aşırı yağış alarmı

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık genelinde pazartesi sabahından itibaren etkili olması beklenen şiddetli rüzgar ve aşırı yağış nedeniyle uyarı yapıldı.

Meteoroloji Kurumu, İngiltere'nin doğu, güneybatı, güneydoğu bölgeleriyle Galler ve Londra'da etkin olacak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle seyahat edecek kişilere "bazı aksamalara hazırlı olun" uyarısında bulundu. Noel tatilinin yaklaşmasıyla ülke genelinde kara ve demiryolu ulaşımında aşırı yoğunluk yaşanacağı da özellikle hatırlatıldı. Rüzgarın saatteki hızının 140 kilometreye ulaşması bekleniyor. Çevre Ajansı, yoğun yağış nedeniyle başkent Londra dahil olmak üzere özellikle ülkenin güneyindeki bölgelerde sel riski olduğunu duyurdu. Ulusal Demiryolu ise, şiddetli rüzgarın bazı tren seferlerinde aksama ya da iptallere yol açabileceğini bildirdi. Başkentteki Heathrow ve Stansted havaalanları, havayolu ulaşımında rötarlar yaşanabileceği uyarısında bulunarak, yolculara seyahat etmeden önce havayolu şirketleriyle irtibata geçmelerini tavsiye etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...